Blancolån

Här kan du jämföra blancolån och hitta det billigaste med lägst ränta. Du kan till exempel ta det bästa blancolånet upp till 500 000 kr eller 600 000 kr med direktutbetalning. Men även finna mindre lån och blancokrediter utan UC trots betalningsanmärkning. Dessutom får du tips, fördelar och nackdelar för att komma ett steg närmare ditt lån. Använd i sin tur ditt lån till valfri konsumtion eller kontantinsatsen på ditt bolån.

Jämför 18 st. blancolån med lägst ränta

Populärt val
Låga krav
Lånebelopp 1 000 - 40 000 kr
Löptid 4 mån - 4 år
Ränta 43,99 - 54,05%
Uppläggningsavgift 0 kr
 • Utan UC (Creditsafe)
 • Betalningsanm. OK (6 st)
 • Utb. direkt 24/7 (10 min)
 • Hög beviljandegrad
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
NYHET!
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 20 år
Ränta 5,2 - 33,99%
Uppläggningsavgift 0 kr
 • 40 st långivare & banker
 • Samla lån / Privatlån
 • Betalningsanm. OK
 • Godtar medsökande
Lånebelopp 15 000 - 600 000 kr
Löptid 2 år - 15 år
Ränta 5,20 - 25,46%
Uppläggningsavgift 0 kr
 • 1 % lägre ränta för medlemmar
 • Låneskydd
 • Amorteringsfria månader
 • Godtar medlåntagare
Lånebelopp 1 000 - 50 000 kr
Löptid 5 mån - 6 år
Ränta 7,9 - 32,47%
Uppläggningsavgift 0 kr
 • Kontokredit
 • Betalningsanm. OK
 • Utb. direkt (även helg)
 • Inga avgifter
Lånebelopp 10 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 15 år
Ränta 4,7 - 33,75%
Uppläggningsavgift 0 kr
 • 41 st långivare
 • Betalningsanm. OK
 • Öppet 7 dagar i veckan
 • Svar inom några minuter
Lånebelopp 2 000 - 10 000 kr
Löptid 7 dagar - 1 år
Ränta 44 - 236,4%
Uppläggningsavgift 285 kr
 • Ingen UC (Creditsafe)
 • Betalningsanm. OK
 • Besked direkt
 • Utbetalning 365 dagar / år
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Lånebelopp 2 000 - 70 000 kr
Löptid 1 mån - 1 år
Ränta 43,5 - 204,57%
Uppläggningsavgift 0 - 685 kr
 • Utan UC (Creditsafe / Bisnode)
 • Utb. direkt 24/7 (5 min)
 • 0 kr startavgift
 • 0 kr ränta i 30 dagar
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Topplista – Blancolån 2024

 1. Samly: Ta ett smidigt blancolån via låneförmedlare.
 2. Lendella: Populäraste blancolånet med låg ränta.
 3. Lendo: Populärt privatlån trots betalningsanmärkning.
 4. Advisa: Snabb låneförmedling av privatlån med låga krav.
 5. Northmill: Erbjuder blancolån i form av kontokredit.
 6. Coop Medmera Bank: Privatlån med låneskydd.
 7. Ferratum: Blancolån utan UC och fast anställning.
 8. Sambla: Låneförmedlare som godtar 10 anmärkningar.
 9. Likvidum: Låna pengar tillsammans med medsökande.
 10. Freedom Finance: Låna pengar trots låg inkomst.

Statistik

Lägsta lånebelopp 1 000 kr
Högsta lånebelopp 600 000 kr
Räntespann 4,7 - 236,5%
Uppläggningskostnad 0 - 895 kr
Löptid 1 mån – 20 år
Utan UC 7 st
Direktutbetalning 6 st
Direktutbetalning 24/7 6 st
Betalningsanmärkning 14 st

Vad är blancolån?

Blancolån

Ett blancolån, även kallat privatlån, är ett lån som du kan ta utan att lämna någon säkerhet till långivaren. Det betyder att du inte behöver pantsätta något som du äger, till exempel en bostad eller en bil, för att få låna pengar.

Du kan använda blancolånet till vad du vill, till exempel att renovera, resa eller köpa något. Lånespannet är från 1 000 kr upp till 600 000 kr och du kan i sin tur använda pengarna till valfri konsumtion.

Eftersom ett blancolån är ett lån utan säkerhet, har det oftast en högre ränta än ett lån med säkerhet. Det beror på att långivaren inte kan få något i pant från dig och tar en större risk när de lånar ut pengar till dig. Därför är det viktigt att du har en god ekonomi och kreditvärdighet när du ansöker om ett lån.

Grundkrav för att få ett blancolån

Innan du kan ta ett blancolån behöver du uppfylla några grundkrav. Dessa krav kan däremot skilja sig åt, men är i stora drag samma för samtliga aktörer. Tänk på att det blir enklare för dig att få lånet beviljat om du uppfyller alla kraven. Hur mycket du får låna och vilken ränta du får beror på din ekonomiska situation och din betalningsförmåga.

 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Deklarerad inkomst (ej krav på fast jobb)
 • Ingen betalningsanmärkning senaste 6 månaderna
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
 • Konto på en svensk bank

Jämför och hitta bästa blancolånet

För att hitta det bästa blancolånet behöver du jämföra olika långivare. Du kan antingen välja att gå via en låneförmedlare eller direkt via långivaren.

Om du till exempel väljer att låna pengar via en förmedlare, så kommer de att skicka dina uppgifter till sina samarbetsbanker. Det innebär också att det endast sker en kreditupplysning på dig (oftast hos UC), vilket är en fördel.

Billigaste blancolån med lägst ränta

Som vi var inne på tidigare, så behöver du jämföra långivare för att hitta de billigaste blancolånen. Genom att ställa olika banker mot varandra kan baserat på dina kriterier även få lånet med lägst ränta. Utöver räntekostnaden ska du dessutom hålla ett öga på andra dolda avgifter. Det kan till exempel vara uppläggningskostnad, avi-avgifter eller uttagsavgift.

Blancolån utan kreditupplysning hos UC

Söker du efter mindre lån med alternativ upplysningsmetod, så finns det blancolån utan kreditupplysning hos UC. Då sker kreditprövningen hos antingen Bisnode eller Creditsafe. Fördelen med att låna utan UC är att du inte får några förfrågningar hos UC AB. Du behåller i sin tur din kreditvärdighet och kan enklare ta större lån som har krav på UC.

Direktutbetalning av lån

Direktutbetalning innebär att du får ditt lån utbetalt direkt efter att din ansökan blivit godkänd. Idag är det många som erbjuder blancolån med direktutbetalning till kontot under kundservice öppettider.

Önskar du få en utbetalning dygnet runt eller på en helg, så går även det. Se för det första till att både du och långivaren har konto hos samma bank. Därefter går det smidigare om aktören också erbjuder utbetalningar med betallösningar som Trustly, Swish eller Zimpler.

Blancolån trots betalningsanmärkning

Du kan ta ett blancolån trots att du har betalningsanmärkningar. Tänk bara på att din senaste anmärkning helst ska vara minst 6 månader gammal för att ansökan. Anledningen är att flera långivare har krav på just det. Det finns till och med de aktörer som gärna ser att din betalningsanmärkning är äldre än 12 månader. Har du däremot skuldsaldo hos Kronofogden, så kommer du behöva ansöka med medsökande.

Blancokrediter

Om du inte vet hur mycket pengar du behöver i närtid, så passar det bra att titta efter en kontokredit. Blancokrediter, som det också kallas, kan du ta både med eller utan UC. En blancokredit fungerar precis som ett kreditkort utan det fysiska kortet.

Blancolån till kontantinsats

Ska du köpa en lägenhet, så behöver du utöver en god ekonomi även en kontantinsats för att få ditt bolån. Det betyder att du antingen sparar ihop pengar själv eller att du tar ett blancolån till kontantinsats. Det klokaste är däremot alltid att spara ihop till kontantinsatsen som utgör 15% av totala lånet.

Kan man ta ett blancolån med dålig kreditvärdighet?

Det är inte omöjligt att få ett blancolån med en dålig kreditvärdighet, men det kan vara svårare och mycket dyrare än om du har en bra kreditvärdighet. Det beror på att långivaren tar en betydligt större risk när de lånar ut pengar till dig.

För att få ett blancolån med en låg kreditvärdighet måste du uppfylla grundkraven som långivaren ställer. Hur mycket du får låna och vilken ränta du får beror på din ekonomiska situation och din betalningsförmåga.

En låneförmedlare kan hjälpa dig att hitta det billigaste och mest fördelaktiga lånet för dig, med en ränta som passar din kreditvärdighet.

Bolån trots blancolån

När du ansöker om ett bolån (lån med säkerhet), gör banken också en kreditprövning på dig. Banken vill se att du har en god betalningsförmåga och en låg skuldsättning. Om du däremot har ett blancolån, räknar de det som en skuld som minskar din betalningsförmåga.

Det kan i sin tur göra det svårare för dig att få ett bolån, eller att du får ett bolån med en högre ränta och sämre villkor. Därför är det bra att betala av ditt blancolån innan du ansöker om ett bolån, eller att samla dina lån till ett enda lån med lägre ränta.

Det är dock inte omöjligt att få ett bolån trots att du har ett blancolån, om du har en stabil inkomst och en bra kreditvärdighet. Det beror också på hur stort ditt privatlån är i förhållande till din inkomst och din bostadens värde. Har du ett litet blancolån och en stor inkomst, så kan det med andra ord vara lättare att få ett bolån.

Storbanker och andra som erbjuder blancolån

Storbankerna och andra banker i Sverige erbjuder också blancolån till sina kunder. Precis som med alternativa långivare som vi listar här på sidan kräver ett banklån att man uppfyller grundkraven. Dessa krav är oftast mycket högre än om man går till exempelvis en låneförmedlare. Vilken ränta du får beror på din kreditvärdighet och lånebeloppet. Här är en lista med banker och vilken ränta du kan förvänta dig att få om du har en hög kreditvärdighet.

BankRäntespann för blancolån
Handelsbanken3,95 – 12,95 %
Nordea3,95 – 11,95 %
SEB3,95 – 12,95 %
Swedbank3,95 – 12,95 %
Länsförsäkringar4,45 – 12,95 %
ICA Banken6,69 – 15,95 %
Danske Bank6,99 – 19,99 %

Vad påverkar räntan på mitt blancolån?

 • Kreditvärdighet och betalningsförmåga: Räntan på blancolån bestäms individuellt av långivaren. Om du till exempel har en god ekonomi och inga betalningsanmärkningar, kan du få en lägre ränta än om du har en svag ekonomi och anmärkningar.
 • Marknadsräntan: Räntan som bankerna lånar ut pengar till varandra för bestämmer även räntan på lånet. Om marknadsräntan stiger, kan räntan på blancolån också stiga, och vice versa.
 • Fast eller förlig ränta: Med fast ränta vet du exakt vad ditt lån kommer att kosta varje månad, men du kan inte dra nytta av eventuella räntesänkningar. Med rörlig ränta kan ditt lån bli billigare om marknadsräntan sjunker, men det kan också bli dyrare om marknadsräntan stiger.
 • Långivaren: Räntan på ditt privatlån kan variera beroende på vilken långivare du väljer. Olika långivare har olika riskbedömningar, villkor och avgifter för sina lån. Därför är det viktigt att jämföra olika låneerbjudanden innan du bestämmer dig för att ta ett lån.

Tips när du ska förhandla ränta på blancolån

 1. Stark ekonomi — Visa på en uppstyrd ekonomi med stabilt jobb och/eller att du ökat din lön.
 2. Bli helhetskund — Samla dina krediter och lån, försäkringar och sparande hos banken.
 3. Jämför banker — Använd en låneförmedlare och låt dem förhandla räntor med flera banker åt dig.
 4. Medsökande — Ansök om lån tillsammans med medlåntagare för att påvisa starkare ekonomi.

Fördelar

 • Du kan samla din lån och få en lägre ränta.
 • Möjlighet att använda pengarna till valfri konsumtion.
 • Direktutbetalning av blancolån till alla storbanker är vanligt.
 • Du undviker dessutom att låna av familj eller vänner.
 • Oftast större chans att få ett lån om du väljer att låna en mindre summa.

Nackdelar

 • Du kan få en högre ränta än du förväntat dig.
 • Skuldsättningen ökar på grund av onödig konsumtion.
 • Kostnader och avgifter som du inte räknat med kan tillkomma.
 • Onödig konsumtion leder till ökad skuldsättning.
 • Risk för betalningsanmärkning om du ej kan återbetala lånet.

Räkneexempel

Lånebelopp100 000 kr
Återbetalningstid8 år
Uppläggningskostnad0 kr
Aviavgifter0 kr
Uttagsavgift0 kr
Nominell ränta5,90 %
Effektiv årsränta6,06 %
Månadskostnad1 309 kr
Avbetalningar96 st
Totalt att betala125 698 kr

Guide: Hur du gör för att ansöka blancolån steg-för-steg

Tid som behövs: 5 minuter

När du uppfyller alla grundkrav för att ta ett blancolån, så kommer också din ansöka att gå både snabbt och smidigt. Följ därmed vår guide och gå steg-för-steg från låneansökan till pengar på kontot nu på dagen:

 1. Jämför långivare och låneförmedlare

  Jämför lån med KredityFörst jämför du långivare och förmedlare i listan här på Kredity och hittar den som passar dig.

 2. Gör ditt val

  Gör ditt valKlicka i sin tur på ”Ansök nu” för att ta dig till aktörens webbplats.

 3. Fyll i ansökan

  Fyll i ansökanDärefter fyller du i lånesumma, löptid och verifierar dig med BankID.

 4. Kreditupplysning

  Kreditupplysning sker hos långivareDärpå sker det en kreditupplysning på dig och du får oftast svar redan inom 10 minuter eller samma dag.

 5. Klart!

  Utbetalning av lånVid godkänt lån har du slutligen pengarna på kontot inom 0–5 dagar.

Vanliga frågor

» Vilket blancolån är bäst?

Det bästa blancolånet just nu kan du få via Lendo. Anledningen är bland annat att de samarbetar med över 40 banker och långivare. Det leder till att de kan ha lägre krav och högre beviljandegrad på sina ansökningar.

» Hur mycket blancolån får man ha?

Det finns ingen gräns på hur mycket blancolån man får ha. De flesta erbjuder däremot ett lån upp till max 600 000 kr. Behöver du å andra sidan låna mer än så kan det vara bra att göra det tillsammans med en medlåntagare.

Uppdaterad: 12 april 2024