Företagskredit - Checkkredit för företag

Finansiera ditt företag vid behov med en företagskredit, checkkredit eller kontokredit. Genom att öppna ett kreditkonto till ditt företag, så kan du låna pengar utan säkerhet när du behöver. Det gör att du endast betalar ränta på de pengar som du lånar till ditt aktiebolag för tillfället. I vår lista över alla företagslångivare kan du också jämföra företagskrediter till enskild firma, handelsbolag, småföretag och nystartade företag.

🏆 Populärast
Belopp 10 000 kr - 4 000 000 kr
Löptid 2 mån - 5 år
Ränta Beror på bank
Åldersgräns 18 år
 • 20 st företagslån
 • Betalningsanm. OK
 • Kostnadsfritt & ej bindande
 • Även för nystartat företag
Belopp 10 000 kr - 1 500 000 kr
Löptid 2 mån - Obegr.
Ränta 0.7% - 2%
Åldersgräns 18 år
 • Betala enbart för nyttjad kredit
 • Utb. inom 24h
 • Alla företagsformer välkomna
Belopp 10 000 kr - 15 000 000 kr
Löptid 2 mån - 2 år
Ränta 0.9% - 4.2%
Åldersgräns 18 år
 • Utan UC (Creditsafe)
 • Svar inom 24h
 • Inga dolda avgifter
 • Godtar enskild firma
Belopp 10 000 kr - 2 000 000 kr
Löptid 2 mån - 36 mån
Ränta 1% - 3%
Åldersgräns 18 år
 • Utan UC (Creditsafe)
 • Betalningsanm. OK
 • Factoring och fakturaköp
 • Utb. inom 24h

Smidig företagskredit utan säkerhet

Företagskredit och checkkredit Du kan välja mellan företagskredit utan säkerhet eller mot borgen. Det tidigare innebär att du inte behöver lämna något i pant för ta checkkrediten. Det senare betyder att du själv eller någon annan behöver gå i borgen för kontokrediten. Vilket med andra ord betyder att om företaget inte betalar i tid, så står borgensmannen ansvarig och måste betala. Med det sagt, så är det alltid en fördel att ta en kontokredit till företaget utan säkerhet.

Vad är en företagskredit?

En företagskredit eller checkkredit är ett vilande kreditlån för företag för att öka likviditeten i bolaget. Alltså kan företaget låna pengar utan att behöva bestämma sig för en specifik summa. Kostnaden (dispositionsräntan) på kontokredit för ditt företag är också baserad på hur mycket av lånet du använder och inte på hela krediten.

Hur stor checkkredit bör man ha?

Storleken på din checkkredit beror helt på hur mycket pengar du behöver. Om du med säkerhet vet att till exempel ett aktiebolag har större löpande utgifter kan en stor företagskredit vara bra. Däremot ska ni alltid räkna på det innan ni väljer att ta en checkkredit. Det finns ingen mening med att ansöka om en större kredit än ni behöver. Tänk även på att ni alltid kan utöka krediten vid behov. Förutsatt att ni sköter er ekonomi och inte får en betalningsanmärkning.

Företagskredit till aktiebolag och handelsbolag

En företagskredit till aktiebolag och handelsbolag passar perfekt om du behöver låna pengar utan att exakt veta hur mycket du behöver. Krediten kan hjälpa företaget att lyfta till en ny nivå utan att behöva skära ner på kostnader. Tillväxt är A och O i majoriteten av alla handelsbolag och aktiebolag.

Topp 3 långivare av företagskredit till aktiebolag:

 1. Krea
 2. Capcito
 3. Finly

Checkkredit till enskild firma

Om du inte valt att starta ett AB, så finns det också företagskredit till enskild firma. Det innebär att även du som delar din ekonomi med företagets har möjlighet att ansöka. Idag finns det allt fler aktörer som erbjuder enskilda firmor att ta en checkkredit.

Populäraste långivare av företagskredit till enskild firma:

 1. Krea
 2. Finly
 3. Capcito

Företagskredit eller checkkredit till nystartat företag

Om du behöver låna pengar utan säkerhet till nystartat företag och vet inte hur mycket du behöver, så kan en kontokredit vara ett bra alternativ. Då kan du använda den summa som du behöver där och då. Det gör att du inte har ett lån med ränta som du måste betala varje månad. Det kan därför vara en fördel att inte ta ett företagslån med löpande räntekostnader.

Jämför företagskredit utan UC

Du har även möjlighet att ansöka om företagskredit utan UC för aktiebolag, enskild firma eller handelsbolag. De företagskrediter som erbjuder det alternativet använder istället Bisnode eller Creditsafe. På så vis slipper du en försämrad kreditvärdighet. Något som de flesta företagare vill undvika, särskilt i en tidig fas av företaget. Därför kan det vara ett särskilt gångbart alternativ för dig som har ett nystartat företag.

Två långivare som erbjuder checkkredit utan UC:

 1. Capcito (Creditsafe)
 2. Mynt (Creditsafe)

Vanliga frågor

» Vad är en företagskredit och hur fungerar det?
En företagskredit är ett kreditlån och fungerar som ett kreditkort för företag, men utan det fysiska kortet. Det vill säga betalar du endast ränta på den summa som du använder.
» Måste man uppge säkerhet för en företagskredit?
Nej, du har flera alternativ utan säkerhet. Däremot kräver vissa en personlig borgen från låntagaren.
» Kan alla företagsformer få en företagskredit?
Ja, olika långivare riktar in sig på olika företagsformer och vi listar samtliga alternativ. Det vill säga företagskrediter både till enskild firma, aktiebolag, handelsbolag med mera.
» Finns det företagskrediter utan UC?
Ja, istället använder de Bisnode eller Creditsafe. I dagsläget har du 2 företagskrediter som erbjuder lån utan UC.
» Vad krävs för att få checkkredit?
För att få en checkkredit kräver banken en företagsinteckning som pantsättning. Det är med andra ord en säkerhet i form av företagets varulager eller kundfordringar.
» Vad är dispositionsränta?
Det är räntekostnaden på kreditbeloppet som du utnyttjar under låneperioden.