Om Oss

Skriven av: Stefan Persson Granskad av: Jessica Lind Uppdaterad: 2024/04/02 Innehåller annonslänkar
Annonsupplysning
Kredity.se är en fristående jämförelsesajt för finansiella tjänster. Vi använder oss av affiliatelänkar, vilket innebär att vi får ersättning från flertalet av våra partners. Vårt redaktionella arbete är oberoende och påverkas inte av externa aktörer.

Kredity är en oberoende aktör för att jämföra lån oavsett ditt individuella lånebehov. Från snabblån och kontokrediter till privatlån och företagslån. Vi samarbetar med de största och mest välrenommerade bankerna och långivarna. På så sätt kan du vara säker på att du hittar det erbjudandet som passar just dina behov bäst.

Om Kredity

Kredity om oss

Vi på Kredity är en lånejämförelsetjänst som hjälper dig som låntagare att på ett smidigt sätt jämföra mängder av långivare och banker på ett väldigt överskådligt sätt. Du kan se både fördelar, nackdelar eller specifika detaljer som är av särskilt intresse med annan tilläggsinformation som kan vara viktigt. Till exempel hur snabbt du får ditt lånebesked, vilken ränta du får och med hur lång återbetalningstid.

Bedömning av långivarna

Varje långivare på Kredity får ett samlat betyg mellan 1 och 5, som presenteras i form av stjärnor. Bedömningen grundar sig i 10 olika parametrar och för att få ett toppbetyg måste långivaren visa på goda egenskaper i samtliga 10. Parametrarna som ligger till grund för bedömningen är följande:

1. Ränta på lånet

Ränta på lånet

Räntan bedöms efter vilken slags lån det är. Då räntespannen kan se vitt skilda ut jämfört med till exempel snabblån och större privatlån så har vi också utgått från det. Det är således räntan på lånet, för den lånetypen, som avgör om långivaren får en hög delbedömning eller ej.

2. Avgifter

Olika avgifter som kan förekomma är startavgift, aviavgifter, förseningsavgifter och mycket annat. Här bedöms både antalet avgifter, men också hur stora avgifterna är. I synnerhet i förhållande till andra lån av samma typ. Till exempel kan en avgift på 10 000 kr vara fullt rimlig för ett stort företagslån, medan det är på tok för högt för ett mindre konsumtionslån.

3. Löptid

Löptid

Även löptiden skiljer sig åt beroende vilken slags lån det är, men också beroende på det totala lånebeloppet. Ju högre belopp desto längre återbetalningstid brukar vara en branschstandard. Här bedömer vi långivarnas frikostighet med att låta kunden själv välja löptid, men även spannet för löptiden.

4. Lånebelopp

Likt löptiden så finns det två bedömningsgrunder för lånebeloppet. Först har vi själva lånespannet. Ju bredare spann desto högre betyg i bedömningen. Det andra kriteriet som vi tittar på är huruvida alla kunder kan ansöka om alla summor i spannet. Vissa långivare lägger en lägre gräns för antingen förstagångslånare eller andra faktorer baserade på till exempel inkomst. Det kan handla om att man då får maximalt ansöka om 20 000 kr trots att lånebeloppet sträcker sig till 50 000 kr.

5. Utbetalning

Utbetalning

Med utbetalning avses tiden för hur lång tid det tar tills du har pengarna på kontot. Här händer det att olika långivare använder samma uttryck men menar olika. Ett sådant exempel är ”direktutbetalning”. Hos en del långivare innebär det några minuter, medan andra tar flera timmar på sig. Vi bedömer även snabbaste möjliga utbetalning hos långivarna sett till vilket slags lån de förmedlar. Där kan skillnaden på utbetalning vara flera dagar och upp till en vecka.

6. Öppettider och service

Här bedöms både öppettiderna för supporten men även tillgången till servicen i stort. En del långivare kan skylta med att de har frikostiga öppettider på supporten, men missar att nämna att man inte kan få hjälp över telefon. Andra långivare har istället valt ett brett val av support-möjligheter som innefattar både telefon, chat och mail. En stor faktor i bedömningen är om kundtjänsten har öppet under helger eller ej.

7. Recensioner och kundomdömen

Recensioner och kundomdömen

Här gör vi både en intern och en extern bedömning. Med det menar vi att vi väger in både kundkontakter som vi själva på Kredity haft, men även vad som skrivs på externa större forum. I sådana fall handlar det om omdömen på till exempel Trustpilot och Google Reviews.

8. Ansökningsprocess

Med ansökningsprocess syftar vi på hur lätt det är att skicka in din ansökan, och hur tydligt långivaren gjort det för kunderna. Räcker det med att skriva in uppgifterna på hemsidan och identifiera sig med BankID, eller är det fler steg som krävs. Utöver det tittar vi även på vilka uppgifter långivarna vill ha från sina kunder.

9. Beviljandegrad

Beviljandegrad

Beviljandegraden är ett mått på hur många av de som ansökt om lånet tillslut får det godkänt. Här kan det finnas stora skillnader på långivarna, där vissa utesluter en del kunder automatiskt. Det kan handla om att de inte beviljar lån till dem som har tidigare betalningsanmärkningar eller en viss anställningsform som de inte godtar.

10. Helhet och det lilla extra

Helhetsintrycket innebär att vi tittar efter saker som sticker ut hos en given långivare men som inte platsar under övriga punkter. Det kan handla om ett gott intryck på bredd, men även något extra för kunderna som konkurrenterna sällan erbjuder. Det kan handla om särskilda försäkringar som man får i samband med lånet, att långivaren bjuder på alla avgifter eller till exempel har extra låg ränta under en period.

Valmöjligheter trots olika ekonomiska förutsättningar

Vi på Kredity förstår att allas ekonomiska situation inte ser likadan ut. Därför erbjuder vi ett brett spektra av lån, från större bolån till väldigt små pantlån. Vi drar inte heller ett likhetstecken mellan tidigare betalningsanmärkningar och oförmåga att kunna betala tillbaka. Därför listar vi också olika typer av lån på olika sidor på sajten.

I Kreditys listor över lån framkommer det tydligt om tidigare betalningsanmärkningar fungerar för långivaren. Utöver det vill vi även ge dig som konsument verktygen för att sänka din ränta. Bland annat genom samlingslån och medsökande. Oavsett vilket slags lån du är ute efter kommer vi göra vårt bästa för att tillse att du får de bästa villkoren.

Uppmaning till alla besökare

Förutom konsumentfokus vill vi på Kredity även rikta en blick utåt. Därför vill vi passa på att uppmärksamma Barncancerfondens ovärderliga arbete för en bättre värld. Härmed vill vi uppmana alla besökare på sidan att, om möjligt, överväga att bidra. Det gör du lättast via Kreditys egna insamling. Vill du istället stötta via någon annan organisation går det lika bra. Alla bidrag går nämligen oavkortat till Barncancerfonden.

Kontakta Kredity

Vi hjälper gärna till och svarar på dina frågor eller funderingar. Skicka iväg ett mail till kontakt@kredity.se återkopplar vi till dig så fort som möjligt.

Kredity
Birger Jarlsgatan 39
111 45 Stockholm
kontakt@kredity.se

Du hittar oss också i andra kanaler som: