Ferratum

Ferratum är en maltesisk bank som erbjuder lån i form av en kontokredit. Huvudkontoret ligger på Malta och banken erbjuder dig att låna mellan 1 000 kr – 40 000 kr.

Låga krav
Belopp 1 000 - 40 000 kr
Löptid 4 mån - 4 år
Ränta 43,99 - 54,05 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Lånevillkor hos Ferratum

Typ av lån Kontokredit
Lånebelopp 1 000 - 40 000 kr
Återbetalningstid 4 mån - 4 år
Ränta 43,99 - 54,05 %
Åldersgräns 21 år
Utbetalning 0 - 2 dagar
Inkomstkrav 24 000 kr / år
Direktutbetalning Ja (Handelsbanken, Nordea, SEB, Swedbank)
Betalningsanm. OK Ja
BankID Ja
Utbetalning kväll/helg Ja
Kreditupplysning Creditsafe
Betalfria månader 3 st / år
Uttagsavgift 0 kr
Förlängningsavgift 0 kr
Aviavgift 0 kr
Påminnelseavgift 60 kr
Förseningsavgift 120 kr
Dröjsmålsränta 30,00 %
Låneskydd Nej
Tillåter medsökande Nej
Lån utan BankID Nej
Lån som arbetslös Ja
Samlingslån Nej
Inkassobolag Alektum

Företagsinformation

Webbplats https://www.ferratum.se/
Företagsnamn Multitude Services Sweden AB
Org. nr 556901-7899
Adress Linnégatan 22, 114 47 Stockholm
Telefon 020 12 30 30
Email kundtjanst@ferratumbank.se

Kundservice öppettider

Måndag 09:00 - 21:00
Tisdag 09:00 - 21:00
Onsdag 09:00 - 21:00
Torsdag 09:00 - 21:00
Fredag 09:00 - 21:00
Lördag 10:00 - 17:00
Söndag Stängt

Ferratum kontokredit och lån utan UC

Ferratum

Kreditgivaren Ferratum är helt nischade på snabba mikrolån och kontokrediter utan en kreditupplysning hos UC. De har öppet dygnet runt året runt, men däremot lånar de inte ut pengar på nätterna. Detta för att de vill att kunderna ska fatta välgrundade beslut när de ansöker om att låna pengar.

Deras webbplats har likaså ett enkelt låneformulär där du fyller i hur mycket du vill låna och hur länge. Du kan i sin tur låna från 1 000 kr upp till 40 000 kr mellan 4 månader och 4 år. Därefter får du direkt veta ungefär hur hög din månadskostnad kommer att bli.

De använder sig också av Creditsafe för att få reda på din kreditvärdighet. Det innebär att du lånar utan UC och kan bibehålla en högre kreditvärdighet. Dessutom signerar du enkelt din låneansökan med BankID och får svar direkt om du blivit beviljad ett lån eller inte.

Ferratum hemsida 2023

Vilka är Ferratum?

Låneinstitutet Ferratum erbjuder kontokrediter och snabblån till en lite högre ränta utan uppläggningsavgift. De ser sig inte som en bank utan som en förmedlare av tjänster vid tillfällig pengabrist. För att citera långivarens egna startsida:

”Vi vill att du ska kunna säga ja även om det är en vecka kvar till lön.”

Ferratum.se

Kreditgivaren är enligt vår statistik en av aktörerna där det är relativt enkelt att få ett lån. Detta till skillnad mot andra långivare det vill säga. De har en hög beviljandegrad och kan vara ett alternativ om du har svårt att få lån. En stor anledning till det är att de både godtar betalningsanmärkningar och lånar ut pengar utan UC.

Räntan beräknar de dessutom per dag och kontrollen ligger i dina händer. Om du betalar tillbaka i en snabb takt blir även räntekostnaden lägre.

Vårt omdöme

Ferratum är en stor och etablerad långivare med gott omdöme på Trustpilot. De har fördelen att de har direktutbetalning till flera stora banker, accepterar betalningsanmärkningar och har inga dolda avgifter. Företaget erbjuder snabba och enkla krediter till personer som behöver pengar akut, men som också har höga räntor och avgifter som kan leda till stora skulder om man inte betalar tillbaka i tid.

De har dock också nackdelen att de har en hög åldersgräns och en hög ränta för kontokreditt. Vi skulle också säga att Ferratum har ett blandat rykte bland sina kunder, och att det finns vissa anklagelser om bedrägeri och falsk marknadsföring som rör dem.

Är Ferratum bedrägeri eller säkert?

Nej, Ferratum är inte en bedrägeri. Ferratum är en bank som har tillstånd från Finansinspektionen att bedriva verksamhet i Sverige. Långivaren följer de lagar och regler som gäller för banker och kreditgivare i Sverige. Kreditgivaren är också medlem i Svenska Bankföreningen och Konsumenternas Bank- och finansbyrå. Det betyder att Ferratum är en seriös och ansvarsfull aktör på marknaden.

Fördelar

 • Erbjuder direktutbetalning till flera storbanker.
 • De är en stor och etablerad aktör globalt.
 • Ingen UC för kontokredit (för privatlån används UC).
 • Ett enkelt lån att ansöka på nätet.
 • De godtar betalningsanmärkningar.
 • Ingen uppläggningsavgift.

Nackdelar

 • De har en hög åldersgräns på 21 år för kontokredit och 22 år för privatlån.
 • Hög ränta för kontokredit (högkostnadskredit).
 • Direktutbetalning på kvällar och söndagar endast till storbanker.
 • De har ett lågt omdöme på Trustpilot.

Du bör alltid jämföra Ferratum med andra långivare innan du bestämmer dig för att låna pengar.

Krav för att få snabblån hos Ferratum

För att få ett lån hos Ferratum måste du uppfylla följande krav:

 • Du måste vara minst 21 år gammal.
 • Ha ett svenskt personnummer och ett svenskt bankkonto.
 • Måste ha en fast inkomst på minst 120 000 kr per år.
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Du måste också genomgå en kreditprövning som bedömer din betalningsförmåga och kreditvärdighet.

Hur ansöker jag om ett lån hos Ferratum?

För att ansöka om ett lån hos Ferratum behöver du följa dessa steg:

 1. Gå till Ferratum.se och välj den produkt du vill ansöka om (kreditkonto eller blancolån).
 2. Fyll i lånebeloppet och identifiera dig med BankID.
 3. Fyll i resten av låneformuläret med dina personliga och ekonomiska uppgifter.
 4. Acceptera lånet med BankID och e-signering via Signicat.
 5. Vänta på ett lånebesked som visas direkt på skärmen.
 6. Om din ansökan blir godkänd får du pengarna på ditt konto inom en bankdag.

Du kan också ansöka om ett lån via telefon eller e-post om du föredrar det.

Hur kan jag höja kredit hos Ferratum?

Om du önskar att höja kredit hos Ferratum, så behöver du bara logga in på Mina Sidor med BankID och ansöka.

 1. Logga in på Mina sidor och gå till din profil.
 2. Klicka på fliken ”Höj din kreditgräns”.
 3. Identifiera dig med BankID.
 4. Klicka sedan på acceptera och du är klar!

Har du av någon anledning ingen flik som det står ”Höj din kreditgräns”, så får du kontakta kundtjanst@ferratumbank.se.

Hur loggar jag in på Ferratum?

För att logga in på Ferratum Bank behöver du gå via via deras hemsida eller via deras app som du kan ladda ner från App Store eller Google Play. Inloggningen sker smidigt med hjälp av BankID.

Har du problem med att logga in på Mina sidor med din BankID, så kan du kontakta deras kundservice på telefonnummer 020 12 30 30 eller via e-post på kundservice@ferratumbank.se.

Smslån och snabblån med betalningsanmärkningar

Ferratum specialiserar sig som sagt på snabblån på upp till 40 000 kr. Det vill säga det som förut ofta blev kallat sms lån men nu snarare är ett snabblån. Numera kan man inte låna via sms, men principen är den samma. Det viktiga är dock att de godkänner kunder som vill låna med betalningsanmärkningar som är äldre än 6 månader.

Du kan även ha upp till 6 betalningsanmärkningar och trots det bli beviljad ett lån. Däremot får du inte ha några skulder hos Kronofogden. Din återbetalningsförmåga skall i övrigt vara god.

Lån med hög beviljandegrad om du har svårt att få lån

En tydlig fördel är att Ferratum har lån utan säkerhet med hög beviljandegrad. De ser snarare på en helhetsbild av din ekonomi och framtida betalningsmöjligheter. Detta har också visat sig just ge den höga beviljandegraden. Detta kan vara extra skönt om du tidigare haft svårt att få lån. Särskilt om du nu har en ordnad ekonomi men har en gammal anmärkning som spökar.

Var dock noga med att betala tillbaka lånet. För är du i en situation med svårt att få lån kan situationen förvärras med fler anmärkningar.

När betalar Ferratum ut pengarna?

Om du får ett godkänt lånebesked från Ferratum får du pengarna på ditt konto inom en bankdag. Om du ansöker om ett lån på en helgdag eller efter kl. 13.00 på en vardag kan det ta lite längre tid innan pengarna når ditt konto.

Du kan också välja att få pengarna direktutbetalda till ditt konto om du har ett bankkonto hos Handelsbanken, Nordea, SEB eller Swedbank. Då får du lånet utbetalt direkt inom spannet på 5 till 15 minuter efter att du fått din ansökan beviljad. Har du en annan bank är inte direktutbetalning tillämpat.

Om du har ett bankkonto hos en annan bank kan du få pengarna antingen samma dag innan klockan 17:00 eller dagen därpå, beroende på om din utbetalning har blivit godkänd innan eller efter klockan 13:00. Det är därför smart att ansöka om ett lån under Ferratums öppettider som är måndag till fredag mellan kl. 09:00-17:00 och lördag mellan kl. 10:00-17:00.

Vad händer om du inte kan betala tillbaka mitt lån?

Om du inte kan betala tillbaka ditt lån i tid hos Ferratum bör du kontakta deras kundservice så snart som möjligt. De kan hjälpa dig att hitta en lösning som passar din situation. Du kan till exempel ansöka om en förlängning av återbetalningstiden eller en betalningsplan.

Om du däremot inte kontaktar Ferratum och inte betalar ditt lån i tid riskerar du att få påminnelseavgifter, dröjsmålsränta och inkassoavgifter. Du kan också få en betalningsanmärkning som påverkar din kreditvärdighet negativt. Därför är det viktigt att du tar kontakt med Ferratum om du har problem med att betala ditt lån.

Vad kostar det att förlänga återbetalningstiden?

För att förlänga återbetalningstiden hos Ferratum måste du kontakta deras kundservice. De kan hjälpa dig att ansöka om en förlängning av återbetalningstiden eller en betalningsplan. Kostnaden för att förlänga återbetalningstiden beror på hur mycket du har lånat, hur lång tid du vill förlänga och vilken produkt du har valt (kreditkonto eller blancolån).

Du kan se den effektiva räntan och den totala kostnaden för ditt lån på Ferratum.se. Du bör vara medveten om att en förlängning av återbetalningstiden innebär att du betalar mer ränta och avgifter i längden.

Vad händer om jag inte kan betala trots förlängningen?

Om du inte kan betala tillbaka ditt lån trots förlängningen riskerar du att få påminnelseavgifter, dröjsmålsränta och inkassoavgifter. Du kan också få en betalningsanmärkning som påverkar din kreditvärdighet negativt.

Därför är det viktigt att du tar kontakt med Ferratum igen om du har problem med att betala ditt lån. De kan hjälpa dig att hitta en ny lösning som passar din situation. Du kan också vända dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun för att få stöd och råd om din ekonomi. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Kundtjänst

Kundtjänsten har också telefontid alla vardagar mellan 09:00 och 17:00. De har även öppet på lördagar mellan 10:00 och 17:00. På söndag har supporten stängt. Vill du istället chatta med dem så kan du göra det direkt på hemsidan via Live Chat eller deras Facebook och WhatsApp. Du kan även maila dem på kundtjanst@ferratumbank.se om det känns bäst.

Rapporterar Ferratum vidare information till UC?

Enligt UC:s webbsida är de kreditgivare som rapporterar in uppgifter om krediter till UC också de som får ta del av uppgifterna. Det betyder att om du ansöker hos Ferratum, som inte gör en kreditupplysning hos UC, så kommer andra långivare som använder UC inte att se att du har ansökt om ett lån hos Ferratum.

Om du däremot blir beviljad ett lån, så kommer att rapportera in det till UC. Det kan påverka din kreditvärdighet om du har många lån och krediter registrerade hos UC.

Jämförelse

FerratumKlara LånLumify
Belopp1 000 – 40 000 kr2 000 – 150 000 kr2 000 – 70 000 kr
Löptid4 mån – 4 år1 mån – 10 år1 mån – 1 år
Ränta43,99 – 54,05 %6,48 – 236 %43,5 – 204,57 %
KreditupplysningCreditsafeBisnode / CreditsafeBisnode / Creditsafe
DirektutbetalningJaJaJa
BetalningsanmärkningJaJaNej
AnsökAnsök nuAnsök nuAnsök nu

Vanliga frågor

» Hur snabbt sker en utbetalning av lån hos Ferratum?

Har du Handelsbanken, Nordea, SEB eller Swedbank som bank, så sker det en direktutbetalning av beviljat lån inom några minuter. Om du däremot har en annan bank än någon av storbankerna, så kan det dröja en bankdag.

» Godtar Ferratum betalningsanmärkningar?

Ja, du får låna med upp till 6 betalningsanmärkningar så länge den senaste är äldre än 6 månader gammal.

» Kan jag logga in på Mina Sidor hos Ferratum?

Ja, Ferratum ger dig möjlighet att logga in med BankID på Mina Sidor och se ditt kreditkonto, höja kredit, titta till dina utbetalningar, faktura m.m.

» Erbjuder Ferratum en betalningsfri månad?

Ja, du behöver först logga in på Mina sidor och sedan skicka in en ansökan om betalningsfri månad. Kravet är att du inte har någon förfallen faktura samt att du skött dina betalningar senaste tre månaderna. När du ansöker om en betalningsfri månad och får godkänt, så kommer din nästkommande faktura vara på 0 kr.

» När får jag min faktura från Ferratum?

Ferratum skickar ut din faktura den 16:e varje månad. Om det är en helgdag, så kommer fakturan under nästkommande vardag. Din faktura förfaller alltid den 28:e varje månad, så tänk på att betala den så fort som möjligt efter att du fått den.

Användarrecensioner

Vad tycker våra besökare om Ferratum?

Det finns inga omdömen ännu. Var den första att skriva ett.

Skriv ett omdöme

Uppdaterad: 17 april 2024

Andra liknande långivare

Belopp 1 000 - 30 000 kr
Löptid 2 mån - 6 år
Ränta 44 - 111,88 %
Åldersgräns 18 år
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Belopp 2 000 - 70 000 kr
Löptid 1 mån - 1 år
Ränta 43,5 - 204,57 %
Åldersgräns 18 år
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Belopp 10 000 - 50 000 kr
Löptid 2 år - 8 år
Ränta 27,95 - 31,82 %
Åldersgräns 18 år
Belopp 3 000 - 50 000 kr
Löptid 1 år - 2 år
Ränta 28,95 - 33,1 %
Åldersgräns 18 år
Belopp 3 000 - 30 000 kr
Löptid 1 år - 5 år
Ränta 23,95 - 76,8 %
Åldersgräns 18 år
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Belopp 1 000 - 20 000 kr
Löptid 1 mån - 5 år
Ränta 19,5 - 74,4 %
Åldersgräns 18 år
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.