Lånekalkyl

Skriven av: Stefan Persson Granskad av: Jessica Lind Uppdaterad: 2024/07/02 Innehåller annonslänkar
Annonsupplysning
Kredity.se är en fristående jämförelsesajt för finansiella tjänster. Vi använder oss av affiliatelänkar, vilket innebär att vi får ersättning från flertalet av våra partners. Vårt redaktionella arbete är oberoende och påverkas inte av externa aktörer.

En lånekalkyl är ett användbart verktyg som hjälper dig att beräkna kostnaderna för ett lån. Genom att mata in information om lånebelopp, återbetalningstid och räntesats i en lånekalkylator kan du få en översikt över månadskostnaden för lånet. Lånekalkyler används främst för blancolån, privatlån, billån och andra lån utan säkerhet.


Lånekalkylator – Räkna på privatlån


kr
år

%

Estimerad månadskostnad
4 700 kr/månad

Total räntekostnad: 19 216 kr
Total återbetalning: 169 216 kr

Vad är en lånekalkyl?

En lånekalkyl är helt enkelt en detaljerad uträkning av ett lån. Den tar hänsyn till ränta, amortering och eventuella avgifter. Genom att använda en lånekalkylator kan du:

  1. Beräkna månadskostnaden: Få fram den månatliga kostnaden för lånet baserat på dina valda parametrar.
  2. Se återbetalningsplanen: Förstå hur amorteringen fördelas över hela återbetalningsperioden.
  3. Jämföra olika alternativ: Testa olika räntesatser och lånetider för att hitta det bästa alternativet för dig.

Här ovan har du en lånekalkylator för annuitetslån, där du kan räkna på vad lånet kommer att kosta. Kom ihåg att titta på den totala lånekostnaden, inte bara den månatliga kostnaden. En lång återbetalningstid kan göra lånet dyrare, så försök betala tillbaka så snabbt du kan. Lånekalkylen ger dig en tydlig överblick över ditt lån och hjälper dig fatta välgrundade beslut.