Samla lån trots många förfrågningar hos UC (2024)

Om du har många mindre lån och flera upplysningar hos UC bör du överväga att samla lån trots många förfrågningar. Även personer med låg eller dålig kreditvärdighet och betalningsanmärkningar kan ta ett samlingslån. Den typen av lån som godkänner flera kreditupplysningar går i många fall även under synonymen omstartslån. Det är en bra benämning då det ofta är precis det som det handlar om. För att få ordning på sin ekonomi väljer allt fler idag att samla sina lån. Det ger dig en bra översikt av din ekonomi och en god möjlighet till lägre ränta. Hur många förfrågningar som är ok däremot, varierar helt beroende på vilken bank du väljer. Helst ska du inte ha fler än tre stycken under en kortare period.

Jämför 10 st. lån med många förfrågningar

Populärt val
NYHET!
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 20 år
Ränta 5,2 - 33,99%
Uppläggningsavgift 0 kr
 • 40 st långivare & banker
 • Samla lån / Privatlån
 • Betalningsanm. OK
 • Godtar medsökande
Lånebelopp 10 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 15 år
Ränta 4,7 - 33,75%
Uppläggningsavgift 0 kr
 • 41 st långivare
 • Betalningsanm. OK
 • Öppet 7 dagar i veckan
 • Svar inom några minuter
Svar direkt!
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 20 år
Ränta 5,2 - 33,99%
Uppläggningsavgift 0 kr
 • 40 st långivare
 • Privatlån & Samlingslån
 • Lån med medsökande
Lånebelopp 15 000 - 600 000 kr
Löptid 2 år - 15 år
Ränta 5,20 - 25,46%
Uppläggningsavgift 0 kr
 • 1 % lägre ränta för medlemmar
 • Låneskydd
 • Amorteringsfria månader
 • Godtar medlåntagare
Lånebelopp 30 000 - 500 000 kr
Löptid 2 år - 15 år
Ränta 17,80 - 33,45%
Uppläggningsavgift 995 kr
 • Betalningsanm. OK
 • Skuld hos Kronofogden är OK
 • Lån med medsökande
 • Låneskydd
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 20 år
Ränta 5,2 - 33,99%
Uppläggningsavgift 0 kr
 • 40 st långivare
 • Betalningsanm. OK
 • Samlingslån
 • Låga krav
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 20 år
Ränta 5,2 - 33,99%
Uppläggningsavgift 0 kr
 • 40 st långivare
 • Betalningsanm. OK (10 st)
 • Lån med medsökande
 • Hög beviljandegrad

Topplista – Lån trots många förfrågningar

 1. Samly: Samla lån trots många förfrågningar med medlåntagare.
 2. Lendo: Samla lån med dålig kreditvärdighet trots anmärkning.
 3. Nstart: Samla lån och krediter med mycket låg kreditvärdighet.
 4. Advisa: Jämför samlingslån trots många UC med låga krav.
 5. Sambla: Lån trots många förfrågningar och godtar 10 anmärkningar.
 6. Lendella: Samla dyra lån till bäst ränta med medsökande.
 7. Freedom Finance: Omstartslån med dålig kreditvärdighet.
 8. Ferratum: Snabblån trots många förfrågningar hos UC.
 9. Lumify: Lån utan UC trots många förfrågningar och låg kreditvärdighet.
 10. Zensum: Låna pengar trots skuldsaldo hos Kronofogden.

Statistik

Lägsta lånebelopp 5 000 kr
Högsta lånebelopp 600 000 kr
Räntespann 4,7 - 33,99%
Uppläggningskostnad 0 - 995 kr
Löptid 1 – 20 år
Utan UC 0 st
Direktutbetalning 0 st
Direktutbetalning 24/7 0 st
Betalningsanmärkning 8 st

Vad är lån trots många förfrågningar?

Samla lån trots många förfrågningar och dålig kreditvärdighet

Ett lån trots många förfrågningar innebär att du lånar pengar med många kreditupplysningar hos UC AB, som är det största kreditupplysningsföretaget i Sverige. I samband med det kan du även ha dåliga kreditvärdighet och med det ha svårt att få ett lån beviljat.

I den här typen av situation kan du till exempel välja att samla lån hos en långivare som godkänner flera kreditupplysningar. Istället för att ta ett omstartslån kan du också välja att lån utan UC. Där det inte sker en kreditprövning hos UC AB.

Nekad lån för många kreditupplysningar – Vad göra?

Att bli nekad lån för många kreditupplysningar kan vara ett problem för många som behöver låna pengar. Det finns dock några saker man kan göra för att öka sina chanser att få lån.

Inledningsvis kan man försöka minska antalet kreditupplysningar hos UC. Detta kan man göra genom att jämföra olika lånealternativ innan man ansöker, och välja lån som inte tar UC. Samtidigt kan man förbättra sin kreditvärdighet genom att betala sina räkningar i tid, undvika betalningsanmärkningar och skulder, och ha en stabil inkomst. Sist men inte minst kan man också ansöka om lån tillsammans med en medsökande som har en god kreditvärdighet, eller använda sig av en borgensman som garanterar återbetalningen av lånet.

Grundkrav för att samla lån trots många förfrågningar och med låg kreditvärdighet

För att kunna låna pengar med låg kreditvärdighet behöver du uppfylla några grundkrav. Dessa krav är standard för samtliga långivare som erbjuder dig att samla lån trots många förfrågningar hos UC.

 • Åldergräns minst 18 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Betalningsanmärkningar äldre än 6 månader
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Någon form av deklarerad inkomst (du eller medlåntagaren)
 • Konto på en svensk bank

Samla lån med dålig kreditvärdighet och betalningsanmärkning

Även du med dålig kreditvärdighet och en betalningsanmärkning kan samla dina lån. Ansökningar om att samla lån trots många förfrågningar behandlar banker ofta individuellt. Långivaren ser då till din återbetalningsförmåga just i denna stund.

Den här typen av lån vänder sig i första hand till just dig som har en knivig ekonomisk situation. Om du samlat på dig många små snabblån, kan du med största sannolikhet sänka dina utgifter med ett samlingslån.

Grundidén med att samla lån med dålig kreditvärdighet är att du räknar ihop dina totala skulder. Därefter tar du ett större lån som motsvarar den summan och använder pengarna för att betala av alla mindre lån. Genom att samla lån har du möjlighet till en lägre ränta och sänkt månadskostnad. Dessutom får du betydligt bättre översikt av din ekonomi.

Samlingslån utan UC med många förfrågningar

Du kan ansöka om ett samlingslån utan UC trots många förfrågningar. Det finns idag flera långivare som godkänner flera kreditupplysningar och som istället för UC använder sig av exempelvis Bisnode. Även Creditsafe är ett företag som kreditgivare använder för kreditupplysning. Tidigare förfrågningar hos UC påverkar då inte din möjlighet till att få ett lån beviljat.

Däremot handlar det i första hand om mindre summor om du ska få ett lån utan UC. Således kommer du troligtvis inte heller ha möjligheten att sänka din månadskostnad lika mycket som du annars hade gjort.

Hjälp att samla lån trots många förfrågningar och låg kreditvärdighet

Vi hjälper dig att hitta långivare där du kan samla din lån trots låg kreditvärdighet. Många långivare erbjuder även rådgivning. Du kan därför få extra hjälp med hur du enklast får det bästa samlingslånet. Att du har låg kreditvärdighet spelar då ingen roll även om du ska samla lån trots många förfrågningar. Långivaren finns där för att stötta dig och likaså guida dig.

Ett samlingslån kan också vara vägen ut ur en trasslig ekonomi och din möjlighet att komma på fötter igen. Du som har många mindre smslån och snabblån kan tittare närmare på möjligheten till ett billigare lån.

Finns det snabblån med låg kreditvärdighet?

Ja, det finns långivare som erbjuder snabblån (även kallade sms lån) med låg kreditvärdighet. Anledningen till det är att kreditgivaren gör en individuell bedömning. Om du redan har för många förfrågningar hos UC och flera betalningsanmärkningar, så behöver du däremot vara på god väg att ordna upp det. Efter att du gjort det kommer det att vara mycket enklare att få ett sms lån.

Tips till dig som ska ta lån med många förfrågningar eller kreditupplysningar

Innan du väljer att låna pengar med dålig kreditvärdighet kan det vara bra att tänka på några saker. Att ta ett lån trots att du har många kreditupplysningar och förfrågningar behöver inte vara svårt. Här följer några tips till dig som bestämt dig för och samla dina lån samt krediter:

 1. Kreditupplysningar är aktiva i 12 månader och påverkar endast ditt kreditbetyg de första 3 till 6 månaderna. Tänk på att du kan vänta ut perioden innan du skickar in din ansökan.
 2. En medsökande med god ekonomi kan hjälpa dig att få ett lån om du själv inte är i en finansiellt stabil situation.
 3. Ansök via en låneförmedlare för att öka dina chanser till att lånet blir beviljat.

Fördelen med långivare som godkänner flera kreditupplysningar

Om du har en dålig kreditvärdighet, så finns det en stor fördel med att leta fram en långivare som godkänner flera kreditupplysningar. Det ger dig framför allt en möjlighet att ta dig ur en ekonomiskt jobbig situation.

Bland annat genom att samla ihop dina mindre lån och få ner räntekostnaderna, men också psykiskt. Du får pengar över till sparande eller andra aktiviteter, istället för att betala dyra räntor varje månad.

Nackdelen med att samla lån med många förfrågningar

Nackdelen är att du kan behöva ha en medlåntagare för att samla lån med många förfrågningar och låg kreditvärdighet. Det gör att du behöver kontakta någon nära till dig som kan gå i god för dig. Det kan då vara pinsamt, men nödvändigt för att ta dig ur din ekonomiska knipa.

Räntan kommer att vara lägre på ditt nya omstartslån eller hopbakslån, men däremot kanske inte så låg som du önskar. På grund av att du misskött dig med dina betalningar historiskt och har betalningsanmärkningar, så kommer din ränta vara lite högre.

Räkneexempel

Lånebelopp100 000 kr
Återbetalningstid8 år
Uppläggningskostnad0 kr
Aviavgifter0 kr
Uttagsavgift0 kr
Nominell ränta5,90 %
Effektiv årsränta6,06 %
Månadskostnad1 309 kr
Avbetalningar96 st
Totalt att betala125 698 kr

Guide: Ansök om att samla lån med dålig kreditvärdighet

Tid som behövs: 5 minuter

Uppfyller du grundkraven för att samla lån med dålig kreditvärdighet, så kommer också din ansökan att gå smidigt. Här är en steg-för-steg guide för dig som ska ta ett samlingslån trots många UC:

 1. Jämför långivare och låneförmedlare

  Jämför lån med KredityBörja med att först jämföra och välja en aktör i Kreditys lista ovan.

 2. Gör ditt val

  Gör ditt valKlicka därefter på ”Ansök nu” för att komma till långivarens sajt.

 3. Fyll i ansökan

  Fyll i ansökanDärpå fyller du i din lånesumma, löptid och verifierar dig med BankID.

 4. Kreditupplysning

  Kreditupplysning sker hos långivareDet sker i sin tur en kreditupplysning på dig hos Bisnode, Creditsafe och UC AB.

 5. Klart!

  Utbetalning av lånGodtar långivaren din ansökan, så betalar de slutligen ut dina pengar inom 0-3 dagar.

Vanliga frågor

» Hur många förfrågningar är OK?

Det varierar beroende på vilken bank du väljer. Tumregel är att inte ha fler än tre stycken under en kortare period. Därför ska du gå via en låneförmedlare. Då kommer de att hänvisa dig till en långivare som godkänner många kreditupplysningar.

» Är det bättre att ta ett lån helt utan UC?

Om du vill styra upp din ekonomi, så bör du rådfråga en bank som hjälper dig att samla lån med många förfrågningar. Lån utan UC har lägre krav, men om du redan har flera smålån och krediter, så bör du samla ihop dessa till ett enda lån.

» Går det att låna med många betalningsanmärkningar?

Ja, absolut går det. Långivare godtar olika många betalningsanmärkningar. Därför ska du gå via en låneförmedlare som tar emot ansökningar från dig med anmärkningar. Då kommer du att få vägledning till att hitta rätt aktör.

Uppdaterad: 15 april 2024