Hypoteket Bolån

Hypoteket Bolån är specialister på hypotekslån och bolån med låga räntor. Här erbjuder de dig ett enkelt och smidigt bolån utan långa bankmöten. Genom att ansöka med ditt BankID får du snabbt pengar till att köpa en bostad eller flytta ditt bolån. Allt du behöver göra är att uppge din bostad som säkerhet för lånet. Du får låna upp till 9,5 miljoner kronor och löptiden är på max 30 år.

Belopp 200 000 - 9 500 000 kr
Löptid 1 år - 30 år
Ränta 1,25 - 1,45 %
Uppläggningsavgift 0 kr

Lånevillkor hos Hypoteket Bolån

Typ av lån Bolån
Lånebelopp 200 000 - 9 500 000 kr
Återbetalningstid 1 år - 30 år
Ränta 1,25 - 1,45 %
Åldersgräns 18 år
Utbetalning 5-14 dagar
Inkomstkrav Ej inkomstkrav
Direktutbetalning Nej
Betalningsanm. OK Ja
BankID Ja
Utbetalning kväll/helg Nej
Kreditupplysning UC
Låneskydd Nej
Tillåter medsökande Ja
Lån utan BankID Nej
Lån som arbetslös Ja
Samlingslån Nej

Företagsinformation

Webbplats https://hypoteket.com
Företagsnamn Hypoteket Bolån Sverige AB
Org. nr 556928-1156
Adress Barnhusgatan 20, 111 23 Stockholm
Telefon 010 - 150 70 00
Email kontakt@hypoteket.com

Kundservice öppettider

Måndag 08:00 - 18:00
Tisdag 08:00 - 18:00
Onsdag 08:00 - 18:00
Torsdag 08:00 - 18:00
Fredag 08:00 - 18:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Fördelar

  • Låg ränta
  • Belåna 65% av bostaden
  • Kostnadsfri bolånespecialist
  • Amortera i egen takt

Nackdelar

  • Använder UC
  • Skuldkvot max 6 gånger årlig bruttoinkomst

Krav för för Hypoteket Bolån

  • För att låna måste du vara minst 18 år
  • Din skuldkvot får maximalt utgöra 6 gånger din årliga bruttoinkomst

Låna 65% av din bostad med låg ränta av Hypoteket Bolån

Hos Hypoteket Bolån kan du ta ett hypotekslån upp till 65% av bostadens värde. Sedan kan du köpa hus eller bostadsrätter för summan, men du kan även använda lånet till att flytta ditt bolån.

Det lägsta lånebeloppet är 200 000 kr och det högsta 9 500 000 kr. Återbetalningstiden är max 30 år. Oavsett lånebelopp får du lån med låg ränta jämfört med många andra aktörer. Dessutom är gäller den låga räntan oavsett hur länge du binder lånet.

Hypotekslån utan uppläggningsavgift och med BankID

Du blir erbjuden olika räntebindnings-perioder för ditt hypotekslån, från 3 månader till 5 år. Vilken ränta du kan få beror på hur länge du vill binda den. Du kan däremot få hjälp av långivarens bolånespecialister för att bestämma räntebindnings-periodens längd.

Det tillkommer ingen uppläggningsavgift eller aviavgift till lånet. För att säkerställa din goda återbetalningsförmåga tar Hypoteket Bolån dock en kreditupplysning av UC. Du behöver även en säkerhet för lånet vilket i detta fall blir din bostad. Ansökningsprocessen är mycket smidig om du använder dig av ditt BankID vid identifiering.

Amortera bolån i din egen takt hos Hypoteket Bolån

Hypoteket BolånHos Hypoteket Bolån har du möjligheten att själv styra över din amortering av lånet. Hur mycket och snabbt du kan amortera på lånet beror dock på hur länge du har bundit din ränta.

Du som bundit din ränta mellan 1 och 5 år får amortera maximalt 5% per år. Om du däremot har bundit din ränta i 3 månader får du istället amortera lånet i den takt du vill. På så sätt kan du betala av mer på lånet vilket kan ge dig en kortare återbetalningstid.

Utbetalning

Så snart du har skickat in ditt signerade skuldebrev betalar de ut dina pengar ut så fort som möjligt. För hus betalar de ut pengarna inom några dagar. För bostadsrätt tar det dock längre tid för utbetalningen då de måste kontakta bostadsrättsföreningen angående pantsättningen först.

Kundtjänst

Om du vill komma i kontakt med kundservice kan du ringa, maila eller chatta med deras kundtjänst. Då kan du ställa frågor om lånet eller få hjälp med din ansökan. Öppettiderna för kundtjänsten är måndag till fredag mellan kl. 08:00-18:00. Det finns även en bra FAQ med svar på de vanligaste frågorna. Går du vidare med en ansökan blir du även kontaktad av en bolånespecialist.

Vårt omdöme om Hypoteket Bolån

Hypoteket Bolån erbjuder dig ett bolån för att köpa en bostad. Men du kan även använda deras bolån för att få lägre ränta på ditt nuvarande bolån. Du får dock endast låna upp till 65% av bostadens värde. Därmed måste du redan ha amorterat en del av ditt lån eller ha en hög handpenning. Det vill säga ett hypotekslån.

En nackdel är att de använder sig av UC för kreditupplysningar. Det säkerställer dock att du inte tar dig vatten över huvudet utan kan återbetala ditt lån. Utbetalningen av lånet tar relativt lång tid. Detta beror dock på att det tar tid att pantsätta en bostad som säkerhet. En stor fördel är däremot att du får väldigt fördelaktigt låg ränta på samtliga lån.

Uppdaterad: 15 maj 2023

Vanliga frågor om Hypoteket Bolån

Gäller lånet alla slags bostäder?
Bolånet gäller hus och bostadsrätter men inte skogs- och lantbruksfastigheter.
Hur lång är väntetiden innan jag blir kontaktad av en bolånespecialist?
De brukar i regel höra av sig inom 1-3 dagar.
Hur och var signerarjag lånehandlingarna?
Du kommer få en unik länkmskickad till dig. När du gått igenom uppgifterna och de stämmer signerar du med BankID.
Var hittar jag mina lånehandlingar när jag blivit kund?
Du hittar dessa under Mina Sidor.