Lån trots skuld hos Kronofogden

Det kan vara svårt att låna pengar med en skuld hos Kronofogden. Det är även olämpligt att dra på sig fler skulder innan du betalat tillbaka de som du redan har. Långivare av smslån och privatlån kan visserligen godkänna lån trots betalningsanmärkningar. Det kräver dock att du ska ha betalat tillbaka hela din skuld hos Kronofogden först. Anledningen till att ingen vill bevilja lån är att din skuld ses som ett tecken på dålig ekonomi. Risken blir därmed allt för stor för långivaren att ta. Om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden bör du därför alltid betala tillbaka den i första hand.

🏆 Populärast
Lånebelopp 1 000 kr - 1 000 000 kr
Löptid 2 mån - 3 mån
Ränta 3,25% - 4,95%
Åldersgräns 18 år
 • Ingen UC
 • Betalningsanm. OK
 • Utb. Direkt (om du har konto)
 • Låg ränta
Lånebelopp 5 000 kr - 600 000 kr
Löptid 1 år - 15 år
Ränta 2,95% - 26,5%
Åldersgräns 18 år
 • 37 långivare
 • Betalningsanm. OK
 • Lån med medsökande
Lånebelopp 30 000 kr - 500 000 kr
Löptid 2 år - 15 år
Ränta 9,95% - 28,90%
Åldersgräns 18 år
 • Betalningsanm. OK
 • Kronofogden OK
 • Medsökande OK
 • Låneskydd
KAMPANJ!
Lånebelopp 2 000 kr - 70 000 kr
Löptid 2 mån - 1 år
Ränta 39,5% - 236,5%
Åldersgräns 18 år
 • Utan UC (Creditsafe)
 • Utb. direkt 24/7 (5 min)
 • 0 kr startavgift
 • 0 kr ränta i 30 dagar
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Lån med skuldsaldo hos Kronofogden

Lån med KronofogdenDet är alltså ingen vidare idé att låna pengar om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden. Det du däremot kan göra är att läsa på kring ett så kallat omstartslån. Det innebär att långivaren lånar ut pengar för att du ska betala av din skuld hos Kronofogden.

Du kan dock inte använda pengarna till något annat. Ofta kräver den här typen av lån en säkerhet. Det kan exempelvis vara en bostad, vilket är det vanligaste.

Topp 3 lån med Kronofogden:

 1. Nystart Finans
 2. Marginalen Bank
 3. Sefina Pantbank

Grundkrav vid lån med Kronofogden

Du ska uppfylla några grundkrav innan du kan låna pengar trots Kronofogden. Samtliga krav är gemensamma för alla långivare och även den lägsta nivå för att du ska få lånet beviljat. Uppfyller du inte kraven kommer du med stor sannolikhet inte få din ansökan godkänd.

 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Deklarerad inkomst
 • Svenskt BankID

Två olika typer av lån med Kronofogdeskulder

 1. Pantlån – Ett lån där du lämnar något i pant för att få låna pengar. Till exempel smycken vid mindre lån och en bostad vid större. (Marginalen Bank eller Sefina Pantbank)
 2. Lån med mesökande – Där du tar lånet tillsammans med en medlåntagare/borgenär. Båda två är då betalningsansvariga för lånet. (Nystart Finans)

Alternativ till lån trots skuldsaldo

 • Låna pengar av familj eller bekant – Billigare än bank, men risker finns att det blir bråk.
 • Använd skuldrådgivare – Hjälper dig att få överblick och ordning på din ekonomi.
 • Skuldsanering – Kronofogden tar fram en återbetalningsplan med löneutmätning under 5 år. Sen stryker de din skuld.

Låna pengar med betalningsanmärkning och Kronofogden

För den som vill låna pengar med betalningsanmärkningar och Kronofogden, så går också det. Många långivare idag fokuserar på hur din ekonomi ser ut just nu. Eftersom betalningsanmärkningar ligger kvar hos privatpersoner i 3 år och juridiska personer i 5 år, så är det inte alls säkert att din betalningsförmåga idag är dålig.

Det kan tvärtom vara så att du ordnat upp din ekonomi. Även om så är fallet är det likväl inte ovanligt att långivaren kräver en medsökande eller en säkerhet för lånet. Det kommer förbättra din chansen att få ett bra lån och dessutom en låg ränta.

Kan man få smslån, snabblån och P2P-lån utan säkerhet?

Med skuldsaldo hos Kronofogden kan du inte få något smslån, snabblån eller P2P-lån. Visserligen kan du bli beviljad ett omstartslån, men det kräver emellertid alltid någon form av säkerhet. Ett omstartslån finns till för den som behöver börja om.

Det kan vara svårt att ta sig tillbaka upp på fötter efter att ekonomi har kraschat. Långivare av omstartslån har förståelse för detta och vill hjälp om det går. Risken är emellertid hög för långivare och därför kräver de alltid en säkerhet för lånet. Smslån och snabblån kan du i stället ansöka trots att du har betalningsanmärkningar.

Du ska däremot se över din ekonomi innan du tar ett sådant lån. Smslån har i många fall en mycket hög ränta. Dessutom är återbetalningstiden kort, vilket gör att den här typen av lån endast är till för nödsituationer.

Lån trots Kronofogden med borgenär

Har du svårt att bli beviljad ett lån kan du ansöka om lån trots Kronofogden med borgenär. En borgenär i detta fall är en medsökande på ditt lån. Med andra ord tittar inte långivaren enbart på din ekonomi utan även borgenärens.

Tänk däremot på att borgenären eller en medsökande också blir medskyldig till att betala lånet. Å andra sidan är det ett sätt att få lån beviljat trots skuld hos Kronofogden. Vissa långivare kräver även att ni båda är folkbokförda på samma adress. Det gäller dock inte alla aktörer.

Vanliga frågor

» Finns det långivare som godtar en skuld hos Kronofogden?
Ja, vi har listat de långivare som även accepterar en ansökan med aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.
» Kan jag öka mina chanser till att bli beviljad lån med Kronofogden?
Ja, ett sätt är att ansöka tillsammans med en medlåntagare eller en borgenär.
» Vilka slags lån kan jag ansöka med ett skuldsaldo?
Omstartslån eller saneringslån. Dessa är särskilt framtagna för sådana situationer.
» Hur länge ligger skuld hos Kronofogden?
Skuld hos Kronofogden ligger kvar i 5 år efter dagen den inleddes. Om du har en längre betalningsplan än 5 år, så försvinner ditt skuldsaldo dagen då din betalningsplan är klar.
» Kan jag låna pengar med skuld hos Kronofogden utan säkerhet?
Nej, det går tyvärr inte. Kravet är att du pansätter något eller ansöker tillsammans med en medlåntagare.
» Går det att få ett sms lån trots skuld hos Kronofogden?
Nej, det finns inga långivare som erbjuder smslån med Kronfogdeskulder.
» Kan jag låna pengar och köpa bil trots skuld hos Kronofogden?
Ja, du kan låna till bilköp med skuldsaldo. Däremot behöver du pansätta din bostad eller ansöka om lånet tillsammans med en medsökande.