P2P-lån

Här listar vi alla P2P-lån i Sverige som vi rekommenderar. Du kan låna pengar av privatpersoner utan UC eller trots att du har en betalningsanmärkning. Det finns tyvärr inga person till person lån, som det också heter, för dig med skuldsaldo hos Kronofogden.

3.000 kr - 25.000 kr
Belopp
14 dagar - 150 dagar
Löptid
5% - 1177%
Ränta
20 år
Åldersgräns
  • Utan UC
  • Betalningsanm. OK
  • Räntefritt 14 dagar
  • Utb. direkt
20.000 kr - 500.000 kr
Belopp
1 år - 15 år
Löptid
2.99% - 20.38%
Ränta
18 år
Åldersgräns
  • P2P lån
  • Utb. direkt (även helg)
  • Lojalitetsprogram
Högkostnadskredit om effektiv ränta är över 29.5%
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

P2P-lån utan UC

P2P-lån

Ansöker du om ett P2P-lån utan UC, så använder sig långivaren av Creditsafe, Safenode eller Bisnode. Den alternativa kreditupplysningen innebär att du inte får någon förfrågan hos UC (Upplysningscentralen). Det i sin tur gör det möjligt för dig att enklare ta ett större person till person lån längre fram i tiden. Loanstep är den enda P2P-långivaren utan en kreditprövning hos UC och som vi rekommenderar. De använder sig av Creditsafe för att göra sin kreditkontroll.

Person till person lån med betalningsanmärkning

Du kan ansöka om peer-to-peer lån med betalningsanmärkning. Däremot är det krav på att din senaste anmärkning är mer än sex månader gammal. Anlendningen till det är att aktören som erbjuder P2P-lån vill vara säker på att du nu kan betala tillbaka ditt lån.

Har du dessutom en skuld hos Kronofogden, så finns det tyvärr ingen som erbjuder dig ett peer-to-peer lån. Då rekommenderar vi att du ansöker om att låna pengar tillsammans med en medsökande. Det viktiga är å andra sidan att den medsökande har en fastanställning och inga betalningsanmärkningar.