Alternativ till kreditkort utan UC

Många vill självklart undvika en kreditupplysning hos UC om det är möjligt. Dessvärre finns det idag inga kreditkort utan UC (Upplysningscentralen). Om du vill ansöka om kredit utan UC kan du välja istället ett kreditlån. Kan du däremot tänka dig upplysning hos UC är utbudet av bra kreditkort stort. Det finns idag otaliga kreditkort med fina bonussystem, försäkringar och andra förmåner.

Jämför 2 st. alternativ till kreditkort utan UC

Populärt val
Högsta kredit 120 000 kr
Räntefritt Upp till 56 dagar
Ränta 9,74 % - 28,24 %
Årsavgift 0 kr
  • 56 dagar räntefri kredit
  • 300+ butiker med rabatt
  • 0 kr årsavgift
  • Fördelaktig reseförsäkring
Högsta kredit 150 000 kr
Räntefritt Upp till 45 dagar
Ränta 19,99 %
Årsavgift 0 kr
  • Ingen årsavgift
  • Upp till 10 % bonus
  • Reseförsäkring

Finns det kreditkort utan UC kreditupplysning?

Kreditkort utan UC

Du kan alltså inte få ett kreditkort utan UC kreditupplysning. Det är egentligen ganska naturligt att kreditgivaren vill kontrollera din betalningsförmåga innan denne ger ut kortet till dig. Fördelen är att du med god ekonomi troligtvis kommer att få en hög kreditgräns efter det att det sker en upplysning hos UC AB.

Det är således inte enbart något negativt. Handlar det dessutom bara om en kreditupplysning hos UC bör inte detta ha någon större inverkan på din kreditvärdighet. När du ansöker om lån finns det långivare som använder alternativ kreditupplysningsföretag som Bisnode och Creditsafe. Men det är alltså inte ett alternativ när du ansöker om ett kreditkort.

Kreditkort helt utan kreditprövning

Ett kreditkort helt utan kreditprövning kommer du tyvärr inte kunna hitta. Det finns dock många utgivare av kreditkort som har relativt låga krav för att bevilja en kredit. Du måste därmed inte nödvändigtvis ha en hög fast inkomst för att din UC ska accepteras av långivaren.

Personer med lite mindre säker ekonomi bör ansöka om ett kreditkort trots upplysning hos UC. Det kan dock vara smart att först kontrollera vilka kreditkort som har lägst krav. På så vis undviker du kreditupplysningar som ändå inte kommer leda till du får ett kreditkort beviljat.

Kreditlån istället för kreditkort utan UC

Om du inte vill ha någon registrering hos UC kan du välja ett kreditlån istället för ett kreditkort. Det finns många långivare idag som beviljar kreditlån utan UC. Då använder sig långivaren av Bisnode eller Creditsafe för att göra kreditupplysningen. Då kommer således aldrig att helt slippa en kreditprövning.

Ett kreditlån fungerar ungefär på samma sätt som ett kreditkort fast utan själva kortet. Du ansöker om ett önskat kreditutrymme. Därefter kan du sedan välja att ta ut pengar därifrån när det passar dig. Till skillnad från ett kreditkort tillkommer emellertid ofta en kostnad varje gång ut använder din kredit.

Det är även vanligt att du måste betala ränta på utnyttjad kredit direkt. Det kan således bli något dyrare att använda sig av än ett vanligt kreditkort. Ett kreditlån kommer inte heller ge dig rabatter, försäkringar eller andra förmåner.

När du har svårt att skaffa kreditkort

En tidigare stökig ekonomi kan göra det svårt att skaffa kreditkort. Nackdelen är också att det inte är något som försvinner på dagen när man väl ordnat upp sin ekonomi. Däremot finns det några alternativ att överväga när du har svårt att skaffa kreditkort.

  • Skaffa ett betalkortBetalkortet fungerar som ett kreditkort fast utan själva krediten. Du får däremot ändå ta del av många fördelar.
  • Lättare krav – Det kanske inte är ett kreditkort utan UC som är lösningen. Har du ordnat upp din ekonomi men har spår sen tidigare kan kreditkort med betalningsanmärkningar vara ett alternativ. Där hittar du både de som godtar betalningsanmärkningar och har allmänt lite lägre krav.

Vanliga frågor

» Finns det kreditkort utan UC?

Nej. Däremot har vi listat kort med lägre krav.

» Går det att ta ett kreditlån utan ett kreditkort?

Ja, de är listade under kontokredit eller onlinekredit.

» Finns det kreditkort som godtar betalningsanmärkningar?

Ja, däremot kräver de fortfarande UC.

Uppdaterad: 2 mars 2024