Kreditkort för studenter

Ett bra kreditkort för studenter ska komma med bra rabatter och försäkringar. Givetvis ska det helst även vara helt gratis. Även om kraven är många och höga finns det flera bra alternativ numera. Vi hjälper till att hitta kreditkortet som passar dig som student bäst. Alltså ett gratis kreditkort med förmåner, rabatter och försäkringar.

Jämför 5 st. kreditkort för studenter

Populärt val
Högsta kredit 120 000 kr
Räntefritt Upp till 56 dagar
Ränta 9,74 % - 28,24 %
Årsavgift 0 kr
 • 56 dagar räntefri kredit
 • 300+ butiker med rabatt
 • 0 kr årsavgift
 • Fördelaktig reseförsäkring
Högsta kredit 150 000 kr
Räntefritt Upp till 45 dagar
Ränta 19,99 %
Årsavgift 0 kr
 • Ingen årsavgift
 • Upp till 10 % bonus
 • Reseförsäkring
Högsta kredit 150 000 kr
Räntefritt 60 dagar
Ränta fr. 3,65 %
Årsavgift 245 kr
ANSÖK NU
 • 0,5 bonuspoäng på alla köp
 • 6 månader räntefri avbetalning
 • Reseförsäkring
Högsta kredit 50 000 kr
Räntefritt Upp till 50 dagar
Ränta 21,40 %
Årsavgift 0 kr
ANSÖK NU
 • 0,5 - 4 % bonus på alla köp
 • 1 bonuspoäng = 1 kr
 • Inga administrativa avgifter
 • Reseförsäkring
Högsta kredit Ingen kredit
Räntefritt Ja
Ränta 0 % utan delbetalning
Årsavgift 0 kr - 240 kr
ANSÖK NU
 • Sköt allt via appen
 • Ingen årsavgift för standardkort
 • Delbetala alla köp
 • Överför pengar med Swish

Bästa kreditkortet för studenter

Kreditkort för studenter

Det bästa kreditkortet för studenter hittar du troligtvis ibland kreditkort utan avgift. Även gratis kreditkort kan ha många bra förmåner som gör livet som student lite enklare. Exempelvis finns det matkort som hjälper dig att äta billigare och bättre under studenttiden.

Anledningen till att många kreditkort tar emot studenter är att det är en stor målgrupp. Dessutom är den ekonomiska situationen för en student troligtvis mycket tillfällig. Med största sannolikhet kommer studenter att få en inkomst inom en snar framtid.

Då vill givetvis alla kreditkortsutgivare ha just dig som kund. Det är emellertid inte säkert att du kommer få kortets maximala kreditutrymme eftersom din inkomst just nu är låg.

Topplista – Kreditkort för studenter 2024

 1. Re:member: Kredit upp till 120 000 kr med ränta från 9,74 %
 2. Bank Norwegian: Kreditkort utan avgift upp till 150 000 kr med ränta från 19,99 %
 3. Coop Mastercard: Kredit upp till 100 000 kr med en ränta från 16,78 %
 4. Resurs Classic: Gratis kreditkort med ränta från 14,38 %
 5. Morrow Bank: Kort med poäng på alla köp med ränta från 21,4 %
 6. PFC: Kort utan kredit med erbjudanden och utan ränta

Fördelarna med ett kreditkort som student

Som student finns det flera fördelar med ett kreditkort. Alla rabatter som du kan få är en bra hjälp under studietiden. Det är dessutom en tid i livet då du kan behöva lite extra försäkringar ifall något skulle hända. Om du inte vill använda dig av krediten kan det finnas fördelar med ett kreditkort.

Numera kan du sätta in pengar på ditt kreditkort som du sedan använder för att handla. På så vis kan du ta del av förmåner utan att riskera fakturor som du inte klarar av att betala i tid.

Ansöka utan inkomst

Du kan ansöka om ett kreditkort även utan inkomst. Det finns goda möjligheter att få ansökan beviljad ändå. Det är emellertid inte säker att du får lika stort kreditutrymme som en person med inkomst skulle få. Skulle du av någon anledning inte få ett kreditkort beviljat kan du ansöka om ett betalkort med kreditkorts-förmåner.

Exempelvis kan du hitta betalkort du laddar med pengar som ger dig gratis kontantuttag utomlands. Det finns även betalkort utan valutapåslag. Med ett sådant kort får du ingen kredit men likväl fördelar för att spara pengar. Om det är just krediten som du söker finns det långivare som ger ut kontokredit.

Det fungerar ungefär som ett kreditkort men utan kortet. Fördelen med en kontokredit eller ett betalkort är att du dessutom slipper en kreditupplysning hos UC.

Se till att inte missa några studentrabatter

När du bestämt dig att skaffa ett kreditkort för studenter vill du ändå inte missa studentrabatter. Därför vidga även synen på rabatter till mer än så. För att det kan finnas rabatter i egenskap av bonus eller cashback som gäller alla. Därför hittar du inte dessa när du enbart letar efter studentrabatter.

Har du lite mer tid att leta kan du däremot hitta ett kort som kombinerar det bästa. Det vill säga både externa erbjudanden men också särskilda rabatter för studenter.

Kreditkort för studenter utöver Swedbank, SEB och Nordea

Som student är det vanligt att man tar ett kreditkort hos någon av storbankerna. De mest förekommande är i sådana fall Swedbank, SEB och Nordea. Det känns tryggt och man kanske redan har sitt vanliga konto hos någon av dessa banker.

Däremot riskerar du att missa stora fördelar som även andra banker har på mindre kort. Överväg därför fler alternativ och sätt dig framförallt in vad kortet i sig innebär. Vanligt förekommande fördelar hos andra kort är bland annat.

 • Andra ansökningskrav – De behöver inte vara lika statiska som storbankerna. Därför kan du också hitta särskilda kort som är framtagna för studietiden.
 • Bonusprogram – Betydligt fler att välja bland. Antingen bonusar på alla köp eller särskilda fördelar i olika butiker.
 • Försäkringar – En del kort har väldigt utökade erbjudanden med försäkringar. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om du lever ett aktivt studentliv.

Vanliga frågor

» Kan jag få lika hög kredit som student?

I de flesta fall blir svaret nej. Som student kan du få samma kreditkort men med lägre kredit.

» Innebär ett kreditkort för studenter att jag inte kan ta del av försäkringarna?

Nej, tvärtemot. Har du väl blivit beviljad kreditkortet får du även som student ta del av försäkringarna.

» Vilket är det bästa kreditkortet för studenter?

Det beror lite på vilka förmåner du är ute efter. Men det brukar vara populärt bland studenter att skaffa ett kreditkort med låg eller ingen avgift.

» Kan jag få cashback på mitt kreditkort som student?

Ja, om kortet har det i sitt utbud kan du också få ta del av det.

Uppdaterad: 3 januari 2024