Kreditkort utan valutapåslag och uttagsavgift

Det är många som vill ha ett kreditkort utan valutapåslag. Att resa till olika länder har för många blivit en del av vardagen de senaste åren. Det är såväl smidigt som billigt att flyga numera. I och med detta har även behovet av ett bra kreditkort utan valutapåslag eller uttagsavgift ökat kraftigt. Du kan idag hitta många långivare av kreditkort som erbjuder kort utan valutaväxlingspåslag. Medan flertalet banker fortfarande tar ut en avgift för valutapåslag är därför ett kreditkort ett bra alternativ för den som reser mycket.

🏆 Populärast
Bank Norwegian Kort
Högsta kredit 100 000 kr
Räntefritt Upp till 45 dagar
Ränta 19.99%
Årsavgift 0 kr
 • Ingen årsavgift
 • Upp till 10% bonus
 • Reseförsäkring
Komplett Bank kreditkort
Högsta kredit 50 000 kr
Räntefritt Upp till 50 dagar
Ränta 21.40%
Årsavgift 0 kr
 • 0,5-4% bonus på alla köp
 • 1 bonuspoäng = 1kr
 • Inga administrativa avgifter
 • Reseförsäkring
PFC Kort
Högsta kredit Ingen kredit
Räntefritt Ja
Ränta 0% utan delbetalning
Årsavgift 0 kr - 240 kr
 • Sköt allt via appen
 • Ingen årsavgift för standardkort
 • Delbetala alla köp
 • Överför pengar med Swish

Vad innebär valutaväxlingspåslag på kreditkort?

Kreditkort utan valutapåslagValutaväxlingspåslag på kreditkort innebär att du betalar för alla transaktioner som du gör med kortet utomlands. Det är ofta en viss procent av summan som du handlar för. Vanligtvis ligger avgifter någonstans mellan 2-4%. Även om det kan låta lite kan det bli en stor summa om du är utomlands under en längre period.

Eftersom vi i Sverige inte har samma valuta som något annat land vill du undvika kreditkort med valutaväxlingspåslag. Framförallt om du reser mycket ska du därför välja ett kreditkort utan valutapåslag. Det är dessutom helt onödigt att betala den här avgiften. Det finns nämligen numera många kreditkort som inte tar ut någon avgift för detta.

Bästa kreditkortet utan valutapåslag

Vi hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet utan valutapåslag. Alternativen som finns på marknaden är många. Du kan till och med hitta gratis kreditkort utan avgift som inte har något valutapåslag. Det finns också möjlighet att välja ett resekort då den här typen av kreditkort kommer med flera förmåner för den som reser mycket.

Då kan du i många fall även få billigare resor och andra bra erbjudanden att ta del av under semestern. Du kan dessutom hitta resekort och andra kreditkort som erbjuder gratis kontantuttag. Det gäller i såväl Sverige som utomlands.

Fördelar med kreditkort utan uttagsavgift utomlands

Det är fördelaktigt att välja ett kreditkort utan uttagsavgift utomlands. Många betalkort och kreditkort idag tar ut en avgift för kontantuttag i utlandet. Den avgifter är ofta hög och ligger någonstans runt 3-4 %. Vidare finns ofta en minimum summa som kortutgivaren tar ut oavsett hur stort ditt uttag är. Det ligger vanligtvis runt 35 kr – 50 kr.

Du kan således välja ett kreditkort utan valutapåslag och uttagsavgift utomlands om du reser mycket. Flera av kreditkorten som du hittar här erbjuder både gratis kontantuttag och inget valutapåslag. Det finns därmed ingen anledning att acceptera bankernas höga avgifter längre. Om du skaffar ett kreditkort kan du resa både billigare, enklare och säkrare.

Tips för att slippa valutapåslag och uttagsavgift

Vill du inte byta kreditkort inför nästa resa finns det några andra punkter som du kan tänka på. Oavsett om det handlar om valutaväxlingspåslag eller uttagsavgift så kommer du att tjäna på det i längden. Däremot är ett bra resekort fortfarande det bästa sättet att slippa dessa.

 • Växla redan hemma – Istället för att betala med kort på resan. Växla istället hemma där du vet att du får en bra växlingskurs. Detta kan vara särskilt bra om du ska till en destination där kortbetalning inte hör till vanligheterna.
 • Större summor – Ta ut större summor på en gång. Detta är särskilt viktigt att tänka på om du har ett resekort med fast avgift för uttag. Med en större summa behöver du betala den färre gånger.
 • Välj rätt plats – På en del destinationer skiljer sig växlingskontoren åt. Jämför därför bäst växelkurs innan du bestämmer dig för ett ställe. I slutändan innebär det mer pengar i din egen ficka.

Vanliga frågor

» Finns det kreditkort helt utan valutapåslag?
Ja, absolut. Vi listar flera resekort där du slipper valutapåslagen helt och hållet.
» Är utaggsavgiften en fast avgift?
Det beror på kreditkortet. Vissa tar en procentsats medan andra tar en fast avgift. Ofta runt 30 kr i sådana fall.
» Går det att slippa utaggsavgiften helt?
Ja, vi har även kreditkort som inte har någon utaggsavgift.
» Har kreditkort utan valutapåslag även andra fördelar?
Ja, många har också en reseförsäkring inbakad. Även andra fördelar förekommer.