Kreditkort med bonus

Kreditkort med bonus kallar man ofta också för bonuskort och kan innebära flera olika saker. Med ett kreditkort för bonus menar många att du samla bonus eller poäng på köp som du gör med kortet. Det kan vara i utvalda butiker eller på alla köp som du gör. Till bonuskorten räknar man ofta kort som också ger dig cashback på dina köp. Det vill säga att du får tillbaka en viss procent av det som du har handlat för. Vi hjälper dig hitta det bonuskortet som passar just dig.

Jämför 6 st. kreditkort med bonus

Bästa bonuskortet just nu!
Högsta kredit 120 000 kr
Räntefritt Upp till 56 dagar
Ränta 9,74 % - 28,24 %
Årsavgift 0 kr
 • 56 dagar räntefri kredit
 • 300+ butiker med rabatt
 • 0 kr årsavgift
 • Fördelaktig reseförsäkring
Högsta kredit 100 000 kr
Räntefritt Upp till 55 dagar
Ränta 16,78 %
Årsavgift 295 kr
 • 0 kr första året (295 kr)
 • 0,5 - 2,5 % bonus på köp
 • Reseförsäkring
 • Köpskydd
Högsta kredit 150 000 kr
Räntefritt Upp till 45 dagar
Ränta 19,99 %
Årsavgift 0 kr
 • Ingen årsavgift
 • Upp till 10 % bonus
 • Reseförsäkring
Högsta kredit 150 000 kr
Räntefritt 60 dagar
Ränta fr. 3,65 %
Årsavgift 245 kr
ANSÖK NU
 • 0,5 bonuspoäng på alla köp
 • 6 månader räntefri avbetalning
 • Reseförsäkring
Högsta kredit 150 000 kr
Räntefritt 50 dagar
Ränta 16,9 %
Årsavgift 0 kr första året, därefter 395 kr
 • Bonus på alla köp
 • Byt poäng mot resor eller reseprodukter
 • Två betalningsfria månader
 • Välkomstbonus 5000 poäng
Högsta kredit 100 000 kr
Räntefritt 50 dagar
Ränta 16,9 %
Årsavgift 0 kr första året. Därefter 195 kr
 • Prisgaranti där mellanskillnaden betalas ut
 • Cashback
 • 50 dagar räntefri kredit

Vad är kreditkort med bonus?

Kreditkort med bonus

Kreditkort med bonus är kort som ger dig någon form av belöning när du använder dem. Det kan vara poäng, cashback, rabatter, eller andra förmåner som du kan använda till att spara pengar eller få mer värde för dina köp. Bonusen kan variera beroende på vilket kreditkort du har, var du handlar, och hur mycket du handlar för.

Vilket är det bästa kreditkortet med bonus?

Vilket kreditkort med bonus som är det bäst beror mycket på vad du letar efter. Medan en del bonuskort är extremt nischade är andra mer allmänna. Om du exempelvis vill ha bonus när du tankar är det bästa alternativet att välja att bensinkort.

Du kommer då få en relativt hög rabatt på bensin, men kanske inte på så mycket annat. En del vill hellre ha ett kreditkort med bonus som du kan använda till allt. Då passar det troligtvis bättre med ett bonuskort som ger dig poäng på alla dina köp.

Att tänka på

För att välja det bästa kreditkortet med bonus för dig bör du jämföra olika kort och se vad de erbjuder i form av bonus, ränta, avgifter, kreditgräns, och andra villkor.

Du bör också tänka på vad du brukar handla för och var du vill använda din bonus. Det är viktigt att du betalar tillbaka din kredit i tid för att undvika onödiga räntekostnader och avgifter. Om du sköter din ekonomi väl kan ett kreditkort med bonus vara ett bra sätt att få mer ut av dina pengar.

Topplista – Bästa kreditkorten med bonus 2024

 1. re:member Flex: Kreditkort med cashback och rabatter för shopparen.
 2. Coop Mastercard: Bästa bonuskortet för att handla matvaror.
 3. Bank Norwegian: Bästa kreditkortet med bonus för dig som reser.
 4. Resurs Gold: Kreditkort med 0,5 % bonus på allt du handlar.
 5. Marginalen Gold: Bonuskort med cashback och prisgaranti.

Olika typer av kreditkort med bonus

Ett kreditkort med bonus kan ha olika typer av erbjudanden Det kan även vara så att vissa kort kombinerar fler av dessa. För att veta vilka olika bonuskort som finns listar vi en del av de olika bonusarna.

 • Cashback – Få tillbaka riktiga pengar. Det vill säga att du får en återbäring efter dina köp.
 • Poäng på alla köp – Samla poäng på alla dina köp. En del bonuskort erbjuder till exempel 0,5 eller 1 poäng för varje krona som är betald med kortet. Dessa poäng kan du sedan byta in mot prylar, resor och upplevelser. Tänk på att olika kort däremot har olika stort utbud av saker de erbjuder. Titta därför till hur utbudet ser ut innan du bestämmer dig.
 • Bonus på vissa köp – Samma princip som ovan. Skillnaden är att du inte får bonuspoäng för alla köp. Det kan vara begränsat till enbart shopping online eller dylikt.
 • Poäng när du tankar bilen – Så kallade bensinkort. Bonusarna är i sådana fall helt inriktade på nedsatt pris av bensin eller diesel.
 • Samla poäng när du köper mat – I detta fall mer renodlade matkort. Du får poäng för dina inköp i butiken. Dessa kan du sedan lösa in för att få rabatter.

Bonuskort med förmåner som cashback

Det finns många kort och alla kommer med olika förmåner. Vilket som är det bästa bonuskortet beror således på vad du söker efter. Exempel på förmåner som du kan få med ett kreditkort med bonus är cashback på din köp. Med cashback menar man att du får tillbaka en viss summa när du handlar med kortet.

Beroende på vilket kreditkort med bonus du använder, så gäller det i utvalda affärer eller på alla köp som du gör. Vanligtvis betalas cashbacken ut en gång i månaden eller en gång om året.

En annan vanlig förmån med bonuskort är att du får rabatter och erbjudanden. Det kan vara exempelvis billigare resor eller billigare bensin. Även unika erbjudanden är en vanlig förmån när man väljer ett kort med bonus.

Till exempel ger re:member flex dig upp till 25 % rabatt i över 300 butiker via re:member reward. Refunder Pay ger dig 0,5 – 1 % cashback på nästan allt du handlar.

Samla poäng med kreditkort när du köper mat

När det kommer till bonuskort behöver du inte begränsa dig till enbart ett kort. Det kan till och med vara smart att samla poäng med olika kort. Särskilt om du har kort som du tjänar på i slutändan eller om det är kreditkort med bonus utan årsavgift.

I ett sådant läge kan du till exempel använda ett av korten för att köpa mat medan du använder ett annat för alla andra inköp. Gör en snabb överblick av din ekonomi för att se vilket som skulle passa bäst för just dig.

Kreditkort med rabatter

Dessa kort ger dig lägre priser på utvalda varor och tjänster när du handlar med kortet. Rabatterna kan gälla hos specifika butiker eller branscher.

Till exempel ger Coop Mastercard dig 0,5 % bonuspoäng överallt du handlar, samt extrapoäng när du handlar på Coop. MoreGolf Mastercard ger dig 1 % bonus på allt du handlar, samt 9000 välkomstpoäng och 0 kr i årsavgift just nu.

Kreditkort med flygpoäng

Kreditkort med flygpoäng är kort som ger dig poäng för varje krona du spenderar med kortet. Poängen kan sedan bytas in mot flygbiljetter, hotellnätter, eller andra reseförmåner hos ett specifikt flygbolag eller dess samarbetspartners.

Det finns många olika kreditkort med flygpoäng att välja mellan, och de har olika fördelar och villkor. Här är några exempel på populära bonuskort med flygpoäng:

 • Bank Norwegian Visa: Detta kort ger dig 0,5 % cashpoints på alla köp, som du kan använda till att köpa billigare flygbiljetter hos Norwegian. Du får också upp till 20 % cashpoints när du bokar flyg med Norwegian, samt upp till 5 % cashpoints när du bokar hotell via Norwegian. Kortet har också reseförsäkring, avbeställningsskydd, och ingen årsavgift. Kortet har dock en hög effektiv ränta på 21,93 %.
 • TUI Card: Detta kort ger dig upp till 2 % i bonus på alla köp, som du kan använda till att betala resor hos TUI. Du får också alltid minst 500 kr rabatt på resor hos TUI, samt prioriterad ombordstigning och andra förmåner. Kortet har ingen årsavgift och en effektiv ränta på 24,10 %.
 • SAS Eurobonus American Express Elite: Detta kort ger dig hela 20 poäng per spenderad hundralapp på allt du handlar med kortet. Du får också en voucher som ger dig 50 % rabatt på poängpriset när du bokar en resa med SAS eller Star Alliance. Dessutom får du tillgång till lounger, concierge service, reseförsäkring, och andra förmåner. Kortet har dock en hög årsavgift på 3 995 kr och en effektiv ränta på 19,94 %.
 • SAS Eurobonus American Express Premium: Detta kort ger dig 15 poäng per spenderad hundralapp på allt du handlar med kortet. Du får också en voucher som ger dig 50 % rabatt på poängpriset när du bokar en resa med SAS eller Star Alliance. Kortet har också reseförsäkring, avbeställningsskydd, och andra förmåner. Kortet har en årsavgift på 1 495 kr och en effektiv ränta på 19,94 %.

Fördelar vid kreditkort med bonus

 • Få tillbaka en del av pengarna du spenderar med kortet, antingen som avdrag på din faktura, insättning på ditt konto, eller värdecheckar.
 • Få rabatter på olika varor och tjänster som du ofta handlar, till exempel bensin, resor, hotell, eller mat.
 • Samla poäng som du kan byta in mot produkter, resor, upplevelser, eller andra saker i ett bonusprogram.
 • Få tillgång till extra förmåner som reseförsäkring, avbeställningsskydd, lounge, concierge service, eller andra försäkringar.
 • Öka din kreditvärdighet genom att betala din faktura i tid och visa att du kan hantera din kredit.

Risker och nackdelar med bonus på kreditkort

 • Du kan lockas att handla mer än vad du har råd med eller behöver för att få mer bonus, vilket kan leda till skulder och betalningsproblem.
 • Om du glömmer att betala din faktura i tid får du onödiga räntekostnader och avgifter som äter upp din bonus.
 • Man kan bli bunden till ett visst företag eller bransch för att utnyttja bonusen, vilket kan begränsa valmöjligheterna och göra dig mindre prismedveten.
 • Du kan missa att använda din bonus innan den går ut eller blir ogiltig, vilket gör att du förlorar dina poäng eller pengar.
 • Man kan bli utsatt för bedrägeri eller stöld av ditt kort eller dina uppgifter, vilket kan leda till ekonomiska förluster och krångel.

Vanliga frågor

» Vad innebär bonuskort med cashback?

Det innebär att du får en återbäring på delar av dina köp. Pengar tillbaka helt enkelt.

» Vad kan jag byta bonuspoängen mot?

Det kan vara till exempel prylar, upplevelser, resor eller andra rabatter. Det beror på vilket bonuskort du väljer.

» Hur många poäng får jag för varje handlad krona med bonuskorten?

Det beror på vilket kort du väljer. Spannet brukar ligga mellan 0,5 och 15 poäng per inhandlad eller spenderad krona.

Uppdaterad: 3 januari 2024