Kreditkort utan årsavgift

Här listar vi alla kreditkort utan årsavgift i Sverige. Jämför gratis kreditkort med erbjudanden, rabatter och försäkringar utan kostnad. Det enda kravet är att du ska handla med kortet i din vardag.

Jämför 5 st. gratis kreditkort utan avgift

Populärt val
Högsta kredit 120 000 kr
Räntefritt Upp till 56 dagar
Ränta 9,74 % - 28,24 %
Årsavgift 0 kr
 • 56 dagar räntefri kredit
 • 300+ butiker med rabatt
 • 0 kr årsavgift
 • Fördelaktig reseförsäkring
Högsta kredit 150 000 kr
Räntefritt Upp till 45 dagar
Ränta 19,99 %
Årsavgift 0 kr
 • Ingen årsavgift
 • Upp till 10 % bonus
 • Reseförsäkring
Högsta kredit 30 000 kr
Räntefritt 60 dagar
Ränta 14,36 - 19,32 %
Årsavgift 0 kr
ANSÖK NU
 • Ingen årsavgift
 • Extrakort - Åldersgräns 16 år
Högsta kredit 50 000 kr
Räntefritt Upp till 50 dagar
Ränta 21,40 %
Årsavgift 0 kr
ANSÖK NU
 • 0,5 - 4 % bonus på alla köp
 • 1 bonuspoäng = 1 kr
 • Inga administrativa avgifter
 • Reseförsäkring
Högsta kredit Ingen kredit
Räntefritt Ja
Ränta 0 % utan delbetalning
Årsavgift 0 kr - 240 kr
ANSÖK NU
 • Sköt allt via appen
 • Ingen årsavgift för standardkort
 • Delbetala alla köp
 • Överför pengar med Swish

Vad är ett gratis kreditkort utan avgift?

Gratis kreditkort utan årsavgift

Ett gratis kreditkort är ett kreditkort som inte har någon årsavgift. Det betyder att du inte behöver betala något för att ha kortet, oavsett om du använder det eller inte.

Ett kreditkort utan avgift kan ha andra förmåner, som bonus, rabatter, reseförsäkring eller räntefria dagar. Det finns många olika kreditkort att välja mellan, beroende på vad du vill ha ut av ditt kort.

Topplista – Gratis kreditkort utan avgift 2024

 1. re:member: Kreditkort utan årsavgift med ränta från 9,74 %
 2. Bank Norwegian: Gratis kreditkort med ränta från 19,99 %
 3. Resurs Classic: Kreditkort utan avgift med ränta från 14,36 %
 4. Morrow Bank: Kort med årsavgift 0 kr med ränta från 21,40 %
 5. P.F.C: Bonuskort med avgift från 0 kr och ränta 0 %

Olika typer av kreditkort utan årsavgift

Medan en del kreditkort har månadsavgifter eller årsavgifter behöver du med detta inte betala något alls. Det gör att du enkelt kan ha flera olika kreditkort utan att behöver oroa dig för dyra tillägg. Även de kreditkort utan årsavgift, som med andra ord är gratis, har ofta en speciell inriktning.

Det kan var resekort, bensinkort eller matkort. Du ska givetvis välja det kort som passar bäst för det du ska använda det till. Eftersom kortet är helt gratis kan du dessutom välja att ha flera olika kreditkort som du använder vid olika tillfällen.

Exempel på gratis kreditkort:

 1. re:member kreditkort (Ränta från 9,74 %)
 2. Bank Norwegian kreditkort (Ränta från 19,99 %)
 3. Resurs Classic kreditkort (Ränta från 14,36 %)

Kreditkort med bonus utan årsavgift

Ett kreditkort med bonus utan årsavgift är ett kreditkort som ger dig någon form av belöning för att använda kortet, samtidigt som det inte kostar något att ha kortet. Det finns olika typer av bonus som kreditkort kan erbjuda, till exempel:

 • Cashback: Få tillbaka en viss procent av dina inköp i form av pengar, som antingen sätts in på ditt konto eller dras av från din faktura.
 • Poäng: Samla poäng på dina inköp, som du sedan kan använda för att köpa varor, tjänster, resor eller presentkort hos olika partners.
 • Rabatt: Få rabatt på dina inköp hos vissa butiker, restauranger, bensinstationer eller andra företag som samarbetar med kortutgivaren.
 • Försäkring: Du får tillgång till en eller flera försäkringar som ingår i kortet, till exempel reseförsäkring, avbeställningsskydd, köpskydd eller allriskförsäkring.

Bästa gratis kreditkort med bonus

 1. Bank Norwegian Visa: Ger alltid 0,5 % bonus men 4 – 10 % hos Norwegian. Ingen års- eller uttagsavgift. Upp till 45 räntefria dagar. Perfekt för dig som reser mycket med Norwegian.
 2. Morrow Bank Mastercard: Ger mellan 0,5 – 4 % i cashback på alla inköp. Ingen årsavgift. Bra kortförsäkring. Perfekt för dig som handlar mycket på nätet.
 3. Re:member Flex: Ger rabatter i över 300 e-butiker via Re:member rewards. Ingen årsavgift. Två betalningsfria månader per år. Perfekt för dig som vill ha flexibilitet och valfrihet.
 4. OKQ8 Visa: Ger alltid 0,3 % i bonus och 2 % bonus hos i OKQ8-kassor. Ingen årsavgift. Upp till 60 räntefria dagar. Perfekt för dig som kör mycket bil.
 5. Supreme Card Classic: Ett kreditkort med låga krav för att bli beviljad. Ger poäng på alla inköp som kan bytas mot presentkort eller varor. Ingen årsavgift. Upp till 56 räntefria dagar. Perfekt för dig som vill ha ett enkelt och prisvärt kort.

Förmånligaste kreditkortet 2024

Vilket som är det förmånligaste kreditkortet 2024 beror på dina förväntningar. Börja med att fundera över vad du ska använda kortet till. När du väl bestämt dig för det kan du titta igenom vilka gratis kreditkort som finns inom den kategorin. Om du till exempel ska använda kreditkortet för att handla är troligtvis ett shoppingkort det som ger dig störst förmåner.

Märker du att du inte får allt du söker med ett kreditkort utan årsavgift kanske du ska välja ett kreditkort med låg avgift istället. Det finns flera kreditkort som kommer till en lägre kostnad men som ger dig betydlig mer. Till exempel förmånliga rabatter, försäkringar och erbjudanden. Det kan således även vara bra att titta närmare på dessa kort innan du bestämmer dig.

Kreditkort utan årsavgift – men glöm inte andra kostnader

Ett gratis kreditkort utan årsavgift är väldigt behagligt. Men det förutsätter också att du inte nyttjar krediten för intensivt. Hur räntekostnaderna tillkommer beror på själva kreditkortet. Från delbetalningar till total ränta. Gör du det så måste du däremot även räkna på räntan. För att ha koll på de totala kostnaderna är det viktigt att du väger in följande punkter.

 • Räntekostnader – Som sagt i olika former. Därför titta på liknande sätt bland kreditkort med låg ränta. Särskilt om du vet att det är något du kommer nyttja.
 • Tidsbegränsning – Årsavgift som är villkorad. Det vill säga att du kanske får ett år gratis kreditkort utan avgift. Därefter går kortet över till ordinarie avgift.

Gratis bankkort vs kreditkort utan avgift

Ett gratis bankkort är ett bankkort som inte har någon årsavgift, det vill säga att du inte behöver betala något för att ha kortet. Det är ett kort som är kopplat till ditt bankkonto och som du kan använda för att göra inköp eller ta ut pengar från ditt konto. Förväxla det inte med ett kreditkort, eftersom du inte har någon kredit att utnyttja på ett bankkort.

Fördelar med kreditkort utan avgift

Det finns flera fördelar med att använda ett kreditkort utan avgift. Här är några av dem:

 • Gratis: Du slipper betala för att ha kortet, oavsett om du använder det ofta eller sällan. Det kan spara dig flera hundra kronor per år jämfört med ett kreditkort som har en fast årsavgift.
 • Bonus på dina köp: Dra nytta av de förmåner som kortet erbjuder, såsom bonus, rabatter, cashback, reseförsäkring eller räntefria dagar.
 • Buffert: Använd kortet som en buffert eller en delbetalningslösning när du behöver det. De flesta gratis kreditkort har minst 45 räntefria dagar, vilket innebär att du kan skjuta upp betalningen av dina inköp utan att det kostar något extra.
 • Hållbar ekonomi: Bättre överblick över din ekonomi och dina utgifter. Med ett kreditkort utan avgift får du en faktura varje månad där du kan se alla dina transaktioner och hur mycket du ska betala.
 • Säkrare handel: Du kan handla säkrare på nätet och i utlandet. Ett gratis kreditkort ger dig ett extra skydd mot bedrägerier, eftersom du inte behöver ange ditt bankkontonummer eller din pinkod när du betalar. Du kan också reklamera dina köp om du inte får det du beställt eller om varan är skadad.

Nackdelar och risker med gratis kreditkort

Det finns några nackdelar med gratis kreditkort som du bör vara medveten om innan du skaffar ett. Här är några av dem:

 1. Höga räntor: Eftersom kreditkorten inte har någon årsavgift, brukar de kompensera det med högre räntor på krediten. Det betyder att om du inte betalar hela din skuld i tid, kan du få betala mycket i räntekostnader.
 2. Dolda avgifter: Gratis kreditkort kan ha andra avgifter som inte är så tydliga vid första anblicken. Det kan vara avgifter för uttag i bankomat, valutapåslag vid köp i annan valuta, förseningsavgift, aviavgift eller övertrasseringsavgift.
 3. Ökad skuldsättning: Ett kreditkort utan avgift kan locka till att handla mer än vad man har råd med, eftersom man inte behöver betala något för att ha kortet. Det kan leda till att man hamnar i en ond cirkel av skulder och räntor som blir svåra att betala av.
 4. Låg kreditgräns: Gratis kreditkort brukar ha en lägre kreditgräns än andra kreditkort, eftersom de inte tar ut någon årsavgift. Det kan innebära att du inte får tillräckligt med kredit för att täcka dina behov, speciellt om du vill använda kortet för större inköp eller resor.

Vanliga frågor

» Har gratis kreditkort särskilda krav?

Nej, inget som utmärker dem från andra kreditkort förutom att kreditkortet är gratis och inte har någon avgift.

» Kan alla ansöka om ett kreditkort utan årsavgift?

Ja, förutsatt att du uppfyller kraven, så kan du ansöka om ett kreditkort utan avgift.

» Tillkommer det någon avgift på räntan?

Ja, det kan tillkomma om du nyttjar krediten på ditt kreditkort som annars är gratis utan årsavgift.

» Finns det kreditkort utan avgift med bonus?

Ja, både bonussystem och extra försäkringar.

Uppdaterad: 3 januari 2024