Gratis kreditkort utan årsavgift

Det finns många kreditkort utan årsavgift på marknaden. Fördelen med det förmånligaste kreditkortet är också att du får ta del av dina erbjudanden och rabatter utan kostnad. Det finns även gratis kreditkort som erbjuder dig försäkringar om du handlar med kortet. Nackdelen med kreditkort utan årsavgift är att de ofta är en relativt låg kreditgräns. Dessutom kan du givetvis inte räkna med riktigt bra förmåner som du får med ett kreditkort som du betalar för.

Populärt val
Högsta kredit 120 000 kr
Räntefritt Upp till 56 dagar
Effektiv ränta 9,74 – 24,74 %
Årsavgift 0 kr
 • 56 dagar räntefri kredit
 • 300+ butiker med rabatt
 • 0 kr årsavgift
 • Fördelaktig reseförsäkring
Högsta kredit 150 000 kr
Räntefritt Upp till 45 dagar
Effektiv ränta 19,99 %
Årsavgift 0 kr
 • Ingen årsavgift
 • Upp till 10 % bonus
 • Reseförsäkring
Högsta kredit 50 000 kr
Räntefritt Upp till 50 dagar
Effektiv ränta 21,40 %
Årsavgift 0 kr
 • 0,5 - 4 % bonus på alla köp
 • 1 bonuspoäng = 1kr
 • Inga administrativa avgifter
 • Reseförsäkring
Högsta kredit Ingen kredit
Räntefritt Ja
Effektiv ränta 0 % utan delbetalning
Årsavgift 0 kr - 240 kr
 • Sköt allt via appen
 • Ingen årsavgift för standardkort
 • Delbetala alla köp
 • Överför pengar med Swish

Gratis kreditkort utan kostnad

Gratis kreditkort utan årsavgiftEtt gratis kreditkort kommer utan någon kostnad. Medan en del kreditkort har månadsavgifter eller årsavgifter behöver du med detta inte betala något alls. Det gör att du enkelt kan ha flera olika kreditkort utan att behöver oroa dig för dyra tillägg. Även de kreditkort utan årsavgift, som med andra ord är gratis, har ofta en speciell inriktning.

Det kan var resekort, bensinkort eller matkort. Du ska givetvis välja det kort som passar bäst för det du ska använda det till. Eftersom kortet är helt gratis kan du dessutom välja att ha flera olika kreditkort som du använder vid olika tillfällen.

Topp 3 gratis kreditkort:

 1. re:member kreditkort
 2. Bank Norwegian kreditkort
 3. Komplett bank kreditkort

Fördelar med kreditkort utan avgift

Den största fördelen med kreditkort utan avgift är självklart att du inte behöver betala med kortet. Sedan kommer de här kreditkorten, på samma sätt andra kort, med olika fördelar. Vad ditt kort ger dig för fördelar beror på vilket du väljer. Om du skaffar ett resekort kan du exempelvis förvänta dig gratis valutaväxling och kontantuttag utomlands.

Väljer du istället ett matkort får du ofta rabatter och bonus på dina köp. Bonusen kan du sedan vanligtvis välja att spendera i den affären där du har ditt bonuskort. Det finns även bensinkort som är gratis för den som vill kunna tanka billigare.

Förmånligaste kreditkortet 2021

Vilket som är det förmånligaste kreditkortet 2021 beror på dina förväntningar. Börja med att fundera över vad du ska använda kortet till. När du väl bestämt dig för det kan du titta igenom vilka gratis kreditkort som finns inom den kategorin. Om du till exempel ska använda kreditkortet för att handla är troligtvis ett shoppingkort det som ger dig störst förmåner.

Märker du att du inte får allt du söker med ett kreditkort utan årsavgift kanske du ska välja ett kreditkort med låg avgift istället. Det finns flera kreditkort som kommer till en lägre kostnad men som ger dig betydlig mer. Till exempel förmånliga rabatter, försäkringar och erbjudanden. Det kan således även vara bra att titta närmare på dessa kort innan du bestämmer dig.

Kreditkort utan årsavgift – men glöm inte andra kostnader

Ett gratis kreditkort utan årsavgift är väldigt behagligt. Men det förutsätter också att du inte nyttjar krediten för intensivt. Hur räntekostnaderna tillkommer beror på själva kreditkortet. Från delbetalningar till total ränta. Gör du det så måste du däremot även räkna på räntan. För att ha koll på de totala kostnaderna är det viktigt att du väger in följande punkter.

 • Räntekostnader – Som sagt i olika former. Därför titta på liknande sätt bland kreditkort med låg ränta. Särskilt om du vet att det är något du kommer nyttja.
 • Tidsbegränsning – Årsavgift som är villkorad. Det vill säga att du kanske får ett år gratis kreditkort utan avgift. Därefter går kortet över till ordinarie avgift.

Vanliga frågor

» Har gratis kreditkort särskilda krav?
Nej, inget som utmärker dem från andra kreditkort förutom att kreditkortet är gratis och inte har någon avgift.
» Kan alla ansöka om ett kreditkort utan årsavgift?
Ja, förutsatt att du uppfyller kraven, så kan du ansöka om ett kreditkort utan avgift.
» Tillkommer det någon avgift på räntan?
Ja, det kan tillkomma om du nyttjar krediten på ditt kreditkort som annars är gratis utan årsavgift.
» Finns det kreditkort utan avgift med bonus?
Ja, både bonussystem och extra försäkringar.