Resekort - Hitta bästa kreditkortet för resan

Det finns flera kreditkort som passar dig som gillar att resa. Ett kreditkort för resor kan göra att din semester blir såväl billigare som säkrare. Den här typen av kreditkort som specialiserar sig på resor kallas ofta för resekort. Exempel på förmåner som ofta ingår i ett resekort är reseförsäkring och gratis kontantuttag utomlands. Ofta har det bästa kreditkortet för resor inget valutapåslag, vilket även det är en stor fördel.

Jämför 4 st. resekort

Populärt val
Högsta kredit 150 000 kr
Räntefritt Upp till 45 dagar
Ränta 19,99 %
Årsavgift 0 kr
 • Ingen årsavgift
 • Upp till 10 % bonus
 • Reseförsäkring
Högsta kredit 120 000 kr
Räntefritt Upp till 56 dagar
Ränta 9,74 % - 28,24 %
Årsavgift 0 kr
 • 56 dagar räntefri kredit
 • 300+ butiker med rabatt
 • 0 kr årsavgift
 • Fördelaktig reseförsäkring
Högsta kredit 150 000 kr
Räntefritt 60 dagar
Ränta fr. 3,65 %
Årsavgift 245 kr
ANSÖK NU
 • 0,5 bonuspoäng på alla köp
 • 6 månader räntefri avbetalning
 • Reseförsäkring
Högsta kredit 150 000 kr
Räntefritt 50 dagar
Ränta 16,9 %
Årsavgift 0 kr första året, därefter 395 kr
 • Bonus på alla köp
 • Byt poäng mot resor eller reseprodukter
 • Två betalningsfria månader
 • Välkomstbonus 5000 poäng

Resekort med reseförsäkring

Resekort

Ett bra resekort kommer också med en reseförsäkring. Att ha en bra reseförsäkring är en stor trygghet när du ska utomlands. Vad som inkluderas i reseförsäkringen skiljer sig åt kreditkorten emellan. Det är dock vanligt att du får exempelvis avbeställningsskydd, ersättning för försening av bagage och självriskskydd.

För att reseförsäkringen ska gälla kräver kreditkort-utgivaren nästan alltid att du betalar din resa med kreditkortet. Vanligtvis runt 75% av resan ska vara betald med resekortet. Det finns idag många kreditkort som kommer med en reseförsäkring. Du kan därför vara kräsen i valet av kreditkort. Men se även till andra förmåner innan du bestämmer dig.

Topplista – Kreditkort för att resa 2024

 1. Bank Norwegian: Kreditkort utan avgift upp till 150 000 kr med ränta från 19,99 %
 2. Re:member: Kreditkort upp till 120 000 kr med låg ränta från 9,74 %
 3. Marginalen Traveller: Kort med poäng på resor och ränta från 16,9 %
 4. Resurs Gold: Räntefritt kort i 60 dagar med lägsta ränta från 3,65 %

Bästa kreditkortet utomlands

Det bästa kreditkortet på resan utomlands bör komma med flera förmåner. Dels ska det inkludera en bra reseförsäkring med omfattande skydd. Sedan ska ett bra resekort inte ha något valutapåslag. Med andra ord innebär valutapåslag att man lägger på en avgift varje gång du använder kortet utomlands.

Det finns många kreditkort utan valutapåslag och du kan alltid välja något av dessa om du reser mycket. Sedan finns det även resekort som ges ut av flygbolag. Då kan du ofta samla poäng när du reser som du sedan kan använda för att få billigare resor framöver. Ofta kan du dessutom få rabatt på hotell, upplevelser med mera.

Resekort utan uttagsavgift utomlands

Ytterligare en faktor som du bör beakta för kreditkort utomlands är uttagsavgiften. Det vill säga inte själva valutapåslaget, utan avgift för att ta ut kontanter. I många länder är det inte ett problem i sig då du ofta kan betala med kort. Men om du ska till en destination där kortbetalning inte funkar kan det vara bra att ta höjd för detta. Kortföretagen tillämpar nämligen olika avgifter. En del tar en procentsats på själva uttaget. Medan andra tar en fast avgift för varje uttag utomlands. Den brukar i sådana fall ligga runt 20 kr per uttag.

Sen har du också renodlade kreditkort utan uttagsavgift utomlands. Vet du om att du kommer använda mycket kontanter är det därför bra att välja resekort efter det. Ett annat alternativ är att ta ut större summor, men vid färre tillfällen.

Varför kreditkort utomlands eller när man ska resa?

Att använda ett kreditkort utomlands och när du ska resa är ett bra alternativ. Eftersom konkurrensen är hård kommer många resekort med flera bra förmåner. Inte minst fördelarna av en reseförsäkring och inget valutapåslag. Du kan dessutom hitta kreditkort för resor som erbjuder dig gratis kontantuttag utomlands. Ytterligare en fördel är såklart att det är väldigt smidigt att ha med sig ett kort på resan, istället för kontanter.

Det ger dig i sint tur möjligheten att dela upp kostnaderna över flera månader senare. På så vis behöver du inte spara ihop till alla utgift för resan redan på förhand. Oavsett om du vill dela upp din betalning i efterhand eller bara ta del av alla dina förmåner.

Vanliga frågor

» Finns det kreditkort för resan utan valutapåslag?

Ja, de lämpar sig extra bra som resekort.

» Hur mycket ligger uttagsavgifterna på?

Det beror på kreditkortet. Med vissa slipper du uttagsavgiften utomlands. Andra har en procentsats eller fast summa. Den brukar ligga på 20 kr.

» Vilka reseförsäkringar ingår?

Betalar du resan med ditt Mastercard eller VISA får du en grundläggande reseförsäkring som täcker det mesta. Vissa kort har däremot ytterligare försäkringar som medföljer.

» Täcker reseförsäkringen även min familj?

Det beror på om du köpt hela resan med ditt kort. I de flesta fallen blir i sådana fall svaret ja. Försäkra dig dock om vad som gäller för just ditt kort.

Uppdaterad: 3 januari 2024