SevenDay Bank

Skriven av: Stefan Persson Granskad av: Jessica Lind Uppdaterad: 2024/04/15 Innehåller annonslänkar
Annonsupplysning
Kredity.se är en fristående jämförelsesajt för finansiella tjänster. Vi använder oss av affiliatelänkar, vilket innebär att vi får ersättning från flertalet av våra partners. Vårt redaktionella arbete är oberoende och påverkas inte av externa aktörer.

Hos SevenDay Bank kan du ta ett privatlån som ger dig trygga och säkra villkor. Låna upp till 500 000 kr och få gott om tid på dig att återbetala lånet. SevenDay har en prisgaranti på den effektiva räntan. Något som kan ge dig ett billigare lån än hos deras konkurrenter. Du kan även både samla lån och låna med medsökande.

Belopp 10 000 - 500 000 kr
Löptid 1 år - 12 år
Ränta 3,45 - 12,95 %
Uppläggningsavgift 295 kr - 495 kr

Krav för privatlån från SevenDay Bank

 • För att ansöka måste du vara 20 år gammal
 • Du måste varit skriven i Sverige i minst tre år
 • Årlig inkomst om 120 000 kr
 • Sakna betalningsanmärkningar
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
 • Ej ha pågående SMS-lån

Har du en medsökande så ska även minst en av er ha en tillsvidareanställning. Det går också bra om den personen är egenföretagare eller pensionär. Dock så ska ni vara folkbokförda på samma adress.

Lån med medsökande hos SevenDay Bank

SevenDay Bank

Långivaren SevenDay Bank erbjuder dig att låna från 10 000 kronor upp till 500 000 kronor utan säkerhet. Din ansökan är även kostnadsfri. Du får likaså gott om tid på dig att återbetala lånet, då löptiden är mellan 1 till 12 år. Vill du öka dina chanser att få lånet beviljat godtar de dessutom lån med medsökande. Genom att ha med en medsökande på lånet ökar du också möjligheten till att få låna en högre summa.

Den individuella räntan på ett privatlån ligger på 3,45 – 12,95 %. En uppläggningsavgift och aviavgift kan dock tillkomma. När du skickar in din ansökan tar de en kreditupplysning från UC och Bisnode. Detta för att se hur god din återbetalningsförmåga är. Själva ansökan skickar du in digitalt på hemsidan. Där kan du i sin tur signera ansökan och ditt låneerbjudande med ditt BankID. Det är en smidig ansökningsprocess och du får oftast svar redan samma dag.

Går det att få ner kostnaden genom att samla lånen?

Har du fler mindre lån sen tidigare kan det vara bra med ett samlingslån via SevenDay. Det vill säga ett nytt större lån som bakar ihop alla de mindre lånen. Genom att samla lån har du väldigt goda chanser att sänka din ränta och därav också månadskostnaden. På så sätt blir det både mindre att administrera för dig och mer över i plånboken. Trots att din totala lånesumma är samma som tidigare.

Utnyttja en prisgaranti till låg ränta

SevenDay Bank ger dig även en prisgaranti på deras privatlån. Det gör dem till en mycket konkurrenskraftig långivare. Prisgarantin innebär att du kan jämföra SevenDays effektiva ränta med den hos andra långivare. Det är inte heller några krav på vad du ska låna pengar till. Behöver det du till ett billån, bostadslån eller låna till resa med mera så går det också bra.

Om du får ett låneerbjudande från en annan långivare med en låg ränta, så sänker SevenDay Bank din effektiva ränta. Räntan kommer i sådana fall bli lägre än hos konkurrenten. Det innebär alltså att du kan få en bättre ränta och spara pengar på ditt lån. För att utnyttja prisgarantin måste du dock kontakta SevenDay inom sju dagar.

SevenDay Bank med betalningsfria månader

Om du tagit ett lån via SevenDay Bank har du möjlighet att låna utan ränta under 3 månader på året. Med andra ord innebär det att du kan lägga upp betalningsfria månader varje år. Populära månader enligt långivaren är Januari och Augusti, men det är helt valfritt vilka månader du väljer. Det en kravet är däremot att månaderna ej efter varandra och måste vara utspridda över 12 månader.

Utbetalning och kundtjänst

Så snart SevenDay Bank har mottagit ditt påskrivna låneerbjudande kommer de att betala ut pengarna. Vanligtvis sker utbetalningen till ditt bankkonto inom 1–3 vardagar. Du borde därmed få tillgång till pengarna på ditt bankkonto inom 2–4 vardagar. Hur snabbt det går beror dock på vilken bank du använder.

Kundtjänsten kan du kontakta om du har frågor angående privatlånet. Men också om du vill ha hjälp med din ansökan. Öppettiderna är måndag till fredag mellan kl. 08:00-18:00. Du når dem både via mail eller telefon. Vill du istället själv läsa på i lugn och ro har de svar på de flesta frågorna på hemsidan.

Fördelar

 • Relativt låg snittränta
 • Prisgaranti för effektiv ränta
 • Låna tillsammans med medsökande
 • Erbjuder samlingslån
 • Låna upp till 500 000 kr

Nackdelar

 • Godtar ej betalningsanmärkningar
 • Man får inte ha ett aktivt snabblån
 • Kreditupplysning från Bisnode och UC

Vårt omdöme om SevenDay Bank

SevenDay Bank erbjuder dig ett bra maxlån på hela 500 000 kr. De har dessutom en prisgaranti. Vilket innebär att du kan få en lägre effektiv ränta om du blir erbjuden bättre lånevillkor hos andra långivare. Du kan även samla dina lån hos dem vilket kan vara bra om du har flera mindre lån sen tidigare. Däremot kan du inte ansöka om lån om du har några betalningsanmärkningar sen tidigare.

De tar även två stycken kreditupplysningar, en från UC och en från Bisnode. Något som kan tyckas vara en överdrift vid låga lånebelopp. Du får dock endast en registrering i UC:s register. En fördel i sammanhanget är däremot att du kan låna utan säkerhet.

De har också en snabb ansökningsprocess, men en utbetalning av lånet kan ta hela tre dagar. Om du använder ditt BankID vid lånesigneringen går det dock snabbare och smidigare.

Vanliga frågor

» Vad innebär prisgarantin?

Prisgarantin innebär att om du skulle erbjudas och beviljas ett bättre totalpris av en annan lånegivare så sänker SevenDay räntan på ditt lån.

» Vad är fördelen med att ha en medsökande på sitt lån?

Har du en medsökande så ökar chanserna för att ditt lån beviljas.

» Kan vem som helst vara en medsökande?

Kravet är att ni är folkbokförda på samma adress.

» När får jag tillgång till pengarna om jag tar ett lån via SevenDay Bank?

Har du godkänt låneerbjudandet och de fått in alla uppgifter så brukar en utbetalning ske inom 1-3 vardagar.

Lånevillkor hos SevenDay Bank

Typ av lån Privatlån
Lånebelopp 10 000 - 500 000 kr
Återbetalningstid 1 år - 12 år
Ränta 3,45 - 12,95 %
Åldersgräns 20 år
Utbetalning 1-3 dagar
Inkomstkrav 120 000 kr / år
Direktutbetalning Nej
Betalningsanm. OK Nej
BankID Ja
Utbetalning kväll/helg Nej
Kreditupplysning Bisnode och UC
Betalfria månader 3 månader räntefritt per år
Låneskydd Nej
Tillåter medsökande Nej
Lån utan BankID Nej
Lån som arbetslös Nej
Samlingslån Nej
Inkassobolag Sergel Kredittjänster AB

Företagsinformation

Företagsnamn SevenDay Finans AB
Org. nr 556728-9219
Adress Färögatan 33, 164 26 Kista
Telefon 0770 – 17 77 70
Email kundcenter@sevenday.se

Kundservice öppettider

Måndag 08:00 - 18:00
Tisdag 08:00 - 18:00
Onsdag 08:00 - 18:00
Torsdag 08:00 - 18:00
Fredag 08:00 - 18:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt