Monetti

Monetti har stängt sin verksamhet i Sverige. För att komma i kontakt med dem kan du maila till info@monetti.se

Belopp 2 000 - 20 000 kr
Löptid 2 mån - 6 år
Ränta 39 - 70 %
Uppläggningsavgift 350 kr
Monetti lånar för tillfället inte ut pengar, se andra snabblån.
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Lånevillkor hos Monetti

Typ av lån Snabblån
Lånebelopp 2 000 - 20 000 kr
Återbetalningstid 2 mån - 6 år
Ränta 39 - 70 %
Åldersgräns 18 år
Utbetalning Direkt
Inkomstkrav Deklarerad inkomst
Direktutbetalning Ja
Betalningsanm. OK Ja
BankID Ja
Utbetalning kväll/helg Nej
Kreditupplysning Bisnode
Låneskydd Nej
Tillåter medsökande Nej
Lån utan BankID Nej
Lån som arbetslös Nej
Samlingslån Nej

Företagsinformation

Företagsnamn Nordiska Financial Partner Norway AS, Filial Sverige
Org. nr 516404-7044
Adress Götgatan 78, 118 30 Stockholm
Telefon 08-588 581 00
Email info@monetti.se

Kundservice öppettider

Måndag 08:00 - 18:00
Tisdag 08:00 - 18:00
Onsdag 08:00 - 18:00
Torsdag 08:00 - 18:00
Fredag 08:00 - 18:00
Lördag 10:00 - 15:00
Söndag 10:00 - 15:00

Om Monetti

Kreditgivaren Monetti erbjuder dig att ansöka om både kontokredit, ett vanligt lån och sms lån via mobilen utan UC. De tillhandahåller två olika slags lån till sina kunder. Monettilånet är ett annuitetslån med en fast summa att betala i ett bestämt antal månader.

Flexilån är däremot ett kreditlån där du själv bestämmer hur stor del av krediten du vill utnyttja. Det gör du enkelt genom att logga in på Mina Sidor och hantera din Monetti Flexi. Långivaren har ej utbetalning under helger men du kan ansöka om snabblån smidigt med BankID. Läs hela vårt omdöme och ta del av all viktig information innan du ansöker.

Grundkrav för lån hos Monetti

 • Vara minst 18 år gammal
 • Måste ha en taxerad inkomst (dock ej inkomstkrav)
 • Ej ha skuld hos Kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige

Flexilån upp till 20 000 kr utan säkerhet hos Monetti

Monetti

Monetti erbjuder dig att ta ett snabblån mellan 2 000 kr och 20 000 kr utan säkerhet. Låneansökan hos aktören är i sin tur snabb och smidig enligt följande:

 1. Först väljer du vilken typ av lån du vill ha.
 2. Sedan hur mycket du vill låna.
 3. Därefter ställer du in hur lång tid du vill låna pengarna – 1, 6 eller 12 månader.
 4. Du verifierar slutligen din ansökan med hjälp av BankID.

Snabblånet är ett annuitetslån, vilket alltså betyder att du betalar tillbaka lånet med en fast avgift varje månad. Avgiften är också fördelad på det antal månader som löptiden är.

Det går dessutom bra att låna pengar med betalningsanmärkningar. Tänk däremot på att din senaste betalningsanmärkning ska vara minst sex månader gammal.

Monetti webbplats

Snabba kreditlån utan UC

Långivaren Monetti erbjuder även ett kreditlån utan UC till sina besökare. Det betyder att du ansöker om en kreditgräns och väljer själv hur stor del av krediten du vill använda. Du betalar alltså endast för den summa pengar du utnyttjar. Vid en ansökan får du svar direkt om ditt lån blivit beviljat eller inte. Signeringen av ditt skuldebrev gör du smidigt med BankID, vilket gör att processen endast tar några minuter.

Samtliga lån sker som sagt utan UC där kreditupplysningen sker hos Bisnode istället. Det betyder i sin tur att ditt UC-betyg inte blir påverkat och förbättrar dina möjligheter för lån som till exempel bolån framöver.

Smslån smidigt genom att skicka ett sms

Monetti erbjuder likaså återkommande kunder att ansöka om smslån på det klassiska viset. Då skickar du ordet Monetti via sms och det belopp som du vill låna följt av önskad löptid. Alternativen du kan välja mellan är 1, 6 eller 12 månader.

Inom några minuter kommer ett sms med bekräftelse på mottagen låneansökan. Efter ytterligare några minuter kommer ett sms om när pengarna finns på kontot. Du behöver alltså inte signera med BankID eller logga in på webbplatsen för ditt låna pengar snabbt via sms.

Direkt utbetalning med pengar på kontot samma dag

Om du ansöker om ett lån eller en kredit före 13:00 gör de en direkt utbetalning till ditt konto. Annars har du pengarna nästa dag. Med Nordea kan du ansöka om ett lån före 10:30 för att ha pengarna på kontot samma dag. Dessvärre har de inte helgutbetalning av lån.

Med andra ord får du pengarna utbetalda direkt samma dag så länge det är under en bankdag. Däremot kan du alltid ansöka och få utbetalningen när de kundtjänst öppnar. Då Monetti har öppet under röda dagar, så kan du alltså på samma sätt få pengar utbetalda under storhelger.

Kundtjänst – Öppet lördag och söndag

Kundtjänsten har väldigt generösa öppettider. Således kan du ringa till dem alla vardagar mellan klockan 08:00 och 18:00. De har även helgöppet mellan 10:00 och 15:00, både lördagar och söndagar. Dessa tider gäller också storhelger och andra röda dagar. Du kan givetvis nå dem via mail om du önskar det.

Fördelar

 • Lån utan UC (Bisnode)
 • Lån med direktutbetalning
 • Godtar betalningsanmärkningar
 • Pengar på kontot samma dag

Nackdelar

 • Uppläggningsavgift 350 kr
 • Högre ränta än många konkurrenter

Vårt omdöme om Monetti

Monetti har en tydlig webbplats där det klart framgår vilka snabblån utan säkerhet de erbjuder. De redovisar tydligt hur mycket räntan är samt vad din totala kostnad för lånet kommer att bli. Låneansökan är bland annat enkel och återkommande kunder kan få smslån utan att de behöver logga in på Mina Sidor. Dessutom kan alla potentiellt få ett snabblån med betalningsanmärkning, eftersom det sker en individuell prövning.

Du behöver vara 18 år för att ta ett smslån och får inte ha några skulder hos Kronofogden. Räntan hos Monetti är högre än hos vissa konkurrenter, men å andra sidan får du en lång rad fördelar. Kundtjänst har väldigt generösa öppettider och de har även öppet på helger och storhelger. Andra starka fördelar är att du kan få pengarna samma dag med direkt utbetalning och samtliga lån sker utan UC.

Vanliga frågor

» Får jag pengarna på kontot om lånet beviljas innan klockan 13:00 samma dag?

Ja, med alla storbanker förutom Nordea där gränsen är klockan 10:30 för att få pengarna samma dag.

» Kan jag höja kreditgränsen ytterligare hos Monetti?

Ja, den befintliga kreditgränsen kan du utöka om förutsättningarna från din sida ändrats. I annat fall kan du få högre kreditgräns med deras samarbetspartner Frogtail.

» Kan jag ringa kundtjänst även under helger?

Ja, både vanliga och storhelger når du Monettis kundtjänst på telefon.

» Går det att låna direkt via sms hos Monetti?

Ja. De är en av få långivare som erbjuder den tjänsten. Detta gäller dock återkommande kunder.

» När har Monetti sina utbetalningstider?

Utbetalningstider efter beviljat lån hos Monetti är under kundtjänst öppettider samt bankens öppettider.

Uppdaterad: 2 mars 2024