Favoritlån - Omdöme

Om du vill ansöka om ett privatlån utan säkerhet så kan du använda dig av Favoritlån för att jämföra lån. Här kan du ansöka om att få låna upp till 600 000 kr och få hela 28 låneerbjudanden inom 24 timmar. Du kommer spara massor tid och enklare hitta ett bra lån.

Belopp 5 000 kr - 600 000 kr
Löptid 1 år - 15 år
Ränta 2.95 - 33.83 %
Åldersgräns 20 år
Vi har inget aktivt samarbete med aktören och rekommenderar därför andra låneförmedlare.
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Information om Favoritlån

Lånebelopp 5 000 kr - 600 000 kr
Återbetalningstid 1 år - 15 år
Ränta 2.95 - 33.83 %
Uppläggningsavgift Beroende på bank
Utbetalning 1-3 dagar
Anslutna kreditgivare 28 st
Typ av lån Låneförmedlare
Inkomstkrav 120 000 kr/år
Direktutbetalning Nej
Betalningsanm. OK Nej
Utan UC Nej
BankID Ja
Creditsafe Nej
Bisnode Nej
Utbetalning kväll/helg Nej
Kreditupplysning UC
Låneskydd Nej
Tillåter medsökande Ja
Lån utan BankID Nej
Lån som arbetslös Nej
Samlingslån Ja

Kontakta Favoritlån

Webbplats
Företagsnamn Firstborn Aps
Org. nr 556907-5673
Adress Toldbodgade 51, Copenhagen K, Denmark
Email Formulär på sajten

Kundservice öppettider

Måndag 08:30 - 16:00
Tisdag 08:30 - 16:00
Onsdag 08:30 - 16:00
Torsdag 08:30 - 16:00
Fredag 08:30 - 16:30
Lördag Stängt
Söndag 10:00 - 14:00

Fördelar

  • Förmedlar lån åt Axo Finans

Nackdelar

  • Godtar ej betalningsanmärkning
  • Tar en UC
  • Mängder av spam
  • Reklamutskick även när du tackar nej till lån

Låna 600 000 kr online och utan säkerhet via Favoritlån

Genom denna låneförmedlare kan du ansöka om ett privatlån5 000 kr till 600 000 kr. Återbetalningstiden är på mellan 1 till 15 år. Den rörliga nominella räntan är individuell och ligger på 2,95–26,00 %. Till lånet tillkommer det ibland uppläggningsavgifter och avi-avgifter. Allt beroende på vilken långivare du väljer att låna av.

Du skickar in din ansökan på Favoritlåns hemsida genom att använda ditt BankID. Välj även om du ska ansöka själv eller tillsammans med en medsökande. Därefter sker en kreditupplysning via UC. Efter det skickar Favoritlåns samarbetspartners ut låneerbjudanden till dig. Så snart du har mottagit alla kan du också jämföra erbjudanden på lån för att hitta de förmånligaste lånevillkoren för dig. Ansökan är även gratis och ej bindande. Dessutom är alla lån utan säkerhet.

Krav för lån

  • Minst 20 år gammal och folkbokförd i Sverige
  • Ej ha några betalningsanmärkningar hos Kronofogden
  • Taxerad inkomst via fast anställning, vikariat, pension eller eget företag
  • Månadsinkomst om minst 10 000 kr

26 låneerbjudanden på 24 timmar och möjlighet till att samla lån

Favoritlån är en tjänst som kan ge dig upp till 26 olika låneerbjudanden, allt med en enda ansökan. På så sätt slipper du skicka in 26 olika ansökningar och sparar därmed tid samtidigt som du skyddar din kreditvärdighet. Är du inte ute efter ett nytt lån utan istället vill samla lån kan du också göra det. Fyll helt enkelt i alternativet för samlingslån i låneformuläret.

De långivare och banker du kan få ett låneerbjudande av hos Favoritlån är bland annat Re:member, Coop Med Mera Bank, SevenDay Bank, Marginalen Bank, Svea, Avida Finans, Norwegian Bank, Brocc och Collector Bank. Du väljer sedan själv vem du vill gå vidare med och låna av.

Utbetalning

Hur lång tid det dröjer innan pengarna kommer in på ditt bankkonto beror bland annat på vilken bank du använder. Om du ansöker med ditt BankID går hela betalningsprocessen fortare. Vanligtvis tar det 1–3 bankdagar innan du får tillgång till dina lånade pengar. Utöver din egen bank beror det också på vilket låneerbjudande du eventuellt väljer. Dessa har nämligen olika tider för utbetalning.

Kundtjänst

FavoritlånFavoritlån har varken inget telefonnummer som du kan kontakta dem på. All kommunikation sker via formulär på deras hemsida. Därefter kontaktar de dig via antingen telefon eller mail. Svar är utlovat inom 24 timmar. Då samtliga ansökan blir behandlade av Axo Finans som de har ett samarbete med är istället deras tider listade. Du har även möjligheten att vända dig med supportärenden till Axos supportmail. Dem kan du nå månad till torsdag mellan 08:30 och 18:00. Fredagar har de öppet mellan 08:30 och 16:30. De har också helgöppet under söndagar mellan klockan 10:00 och 14:00.

Vårt omdöme om Favoritlån

Ett lågt betyg då du efter en ansökan blir totalt överöst av spam. Oavsett om du tagit ett lån eller ej kommer inkorg i både dator och mobil fyllas. Har du inget emot det hjälper dock Favoritlån att jämföra lån via förmedlare. Du kan som mest få hela 26 låneerbjudanden. Det går dessutom snabbt, du mottar dem inom 24 timmar.

Vid ansökan får du en registrering hos UC, dock slipper du få fler än så. En nackdel med låneförmedlaren är att de inte accepterar betalningsanmärkningar. Att de inte heller har någon kundtjänst på telefon är inte heller positivt. Det blir dock delvis balanseratav det faktum att du endast behöver tjäna 120 000 kr per år. Samt att du kan låna hela 600 000 kr utan säkerhet. För att öka dina möjligheter kan du även ansöka tillsammans med en medsökande.

Vanliga frågor om Favoritlån

Kostar en ansökan något eller binder jag mig upp för något via det?
Nej. En ansökan är både kostnadsfri och du binder inte upp dig.
Jag ser inte räntan för eventuellt lån?
Det beror på att räntan bestäms individuellt först när en kreditupplysning gjorts.
Hur gör jag för att samla mina lån istället för att ansöka om ett nytt?
Du fyller i det alternativet redan i ansökningsformuläret.
Samarbetar långivaren med någon svensk långivare?
Ja, de förmdelar lån från Axo Finans.