VISA är en av världens största utgivare av kreditkort. Tillsammans med Mastercard är de dominerande på världsmarknaden. Ett VISA kreditkort kan du använda i princip alla länder i hela världen. Det är alltså väldigt utbrett och välfungerande. De ger dessutom inte bara ut kreditkort utan även kontokort och betalkort. Det finns med andra ord ett stort utbud av VISA kort som du kan välja mellan.
Högsta kredit | 100 000 kr | |
---|---|---|
Räntefritt | 50 dagar | |
Ränta | 16,9 % | |
Årsavgift | 0 kr första året. Därefter 195 kr |
Här är vår topplista över de bästa VISA-kreditkorten år 2024, baserat på kundrecensioner och vårt betyg. Vi har jämfört och rangordnat dem efter popularitet, prisnivå och lånevillkor.
Vi hjälper dig att jämföra VISA kreditkort eftersom utbudet är så pass stort kan det vara svårt att hitta rätt. Du ska vara mycket noggrann när du väljer ditt VISA-kort. Det finns alla olika varianter på kreditkort att välja mellan. Vilket du ska ha beror däremot på dig och vad det är du söker.
Om du ska använda ditt kreditkort när du reser ska du välja ett kort utan valutapåslag och avgifter för kontantuttag. Vill du å andra sidan ha bra bonusar och cashback kan du titta närmare på bonuskorten. Det finns givetvis även VISA kreditkort som ger dig olika typer av försäkringar som exempelvis shoppingförsäkring.
Om du väljer att betala din resa med ett kreditkort från VISA, så ingår ofta också en reseförsäkring med avbeställningsskydd. Tänk däremot på att du oftast måste betala minst 75% av resan med kortet för att försäkringen ska gälla. En reseförsäkring är dessutom ett bra extra-skydd och komplement till din vanliga hemförsäkring.
På samma sätt som med andra reseförsäkringar gäller reseförsäkringen med VISA normalt sätt för din familj också. Som familj räknas sambo/make/maka och barn under 23 år som bor hemma. I reseförsäkringen ingår i sin tur flera olika förmåner. Exempelvis inkluderar det ett avbeställningsskydd med även ersättning för försenat bagage och mycket mer.
Om du väljer att betala din hyrbil med ett VISA-kort kan du dessutom få en hyrbilsförsäkring. Hyrbilsförsäkringen är oftast en självriskeliminering för din hemförsäkring. Många firmor som hyr ut bilar kräver även att du har ett kreditkort för att du ska få hyra bilen. Likaså håller hyrbilsfirman vanligtvis en deposition på runt 15 000 kr som ett reserverat belopp på ditt VISA kreditkort.
Skulle något hända med bilen är det givetvis viktigt att du också har en försäkring som täcker det. Däremot är detta i många fall inkluderat i din hemförsäkring. Hemförsäkringen har dock krav på en självrisk som du måste stå för vid en olycka. Den självrisken kan du på så sätt slippa om du betalar hyrbilen med ditt VISA kreditkort. Det är med andra ord självriskeliminering och är ett bra skydd för dig på semestern.
VISA:s historia börjar med Bank of America som lanserade BankAmericard 1958, vilket senare blev VISA år 1976. Det var en av de första framgångsrika kreditkorten och lade grunden för det globala betalningsnätverk vi ser idag. VISA har sedan dess vuxit till att bli en av de ledande betalningsförmedlarna i världen, med en omfattande portfölj av kortprodukter och tjänster.
VISA-korten har revolutionerat sättet vi gör transaktioner på och fortsätter att utvecklas med nya teknologier som kontaktlösa betalningar och digitala plånböcker. Med en rik historia och en framtid som ser mot innovation, är VISA-korten en central del av det finansiella landskapet, inte bara i Sverige utan över hela världen.
Ja, VISA-kortet är ett kreditkort, men du kan också använda det som ett kontokort eller betalkort.
Samtliga storbanker i Sverige använder VISA kort. Det vill säga Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB, Danske Bank och Skandiabanken.
Ja, förutsatt att du betalat minst 75% av resan med kortet. Dessutom innefattar det även din familj.
Betalar du hyrbilen med kortet kan du få med självriskeliminering. Det vill säga att du slipper den helt och hållet.
Ja, du har flertalet att välja mellan.
Stefan har haft ett brinnande intresse för frågor som rör privatekonomi så länge han kan minnas. Detta kombinerat med en akademisk bakgrund inom både ekonomi och humaniora samt mångårig erfarenhet inom den privata sektorn gör att uppdraget som analytiker och skribent passar som handen i handsken.
Idag är Stefan en av de främsta skribenterna och analytikerna på Kredity som hjälper dig att navigera bland lånen med hjälp av hans recensioner, guider och jämförande artiklar.