Hitta ditt bästa VISA kreditkort

VISA är en av världens största utgivare av kreditkort. Tillsammans med Mastercard är de helt dominerande på världsmarknaden. Ett VISA kreditkort kan du använda i princip alla länder i hela världen. Det är alltså väldigt utbrett och välfungerande. De ger dessutom inte bara ut kreditkort utan även kontokort och betalkort. Vidare ger de inte själva ut några kreditkort utan erbjuder endast sina betalningstjänster till andra kreditgivare. Det finns därför ett stort utbud av kreditkort som du kan välja mellan om du vill skaffa ett VISA kreditkort.

Populärast
Högsta kredit 100 000 kr
Räntefritt Upp till 45 dagar
Ränta 19.99%
Årsavgift 0 kr
  • Ingen årsavgift
  • Upp till 10% bonus
  • Reseförsäkring
Högsta kredit 100 000 kr
Räntefritt 50 dagar
Ränta 16.9%
Årsavgift 0 kr första året. Därefter 195 kr
  • Prisgaranti där mellanskillnaden betalas ut
  • Cashback
  • 50 dagar räntefri kredit

Jämför kreditkort från VISA

Visa Kreditkort Vi hjälper dig att jämföra kreditkort från VISA. Eftersom utbudet är så pass stort kan det vara svårt att hitta rätt. Du ska vara mycket noggrann när du väljer ditt VISA-kort. Det finns alla olika varianter på kreditkort att välja mellan. Vilket du ska ha beror på dig och vad det är du söker.

Om du ska använda ditt kreditkort när du reser väljer du ett kort utan valutapåslag och utan avgifter för kontantuttag. Vill du istället ha bra bonusar och cashback kan du titta närmare på bonuskorten. Det finns givetvis även kreditkort som ger dig olika typer av försäkringar som exempelvis shoppingförsäkring.

Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Om du väljer att betala din resa med ett VISA kreditkort ingår ofta även en reseförsäkring med avbeställningsskydd. Vanligtvis måste du betala minst 75% av resan med kortet för att försäkringen ska gälla. En reseförsäkring är ett bra extra-skydd och komplement till din vanliga hemförsäkring.

På samma sätt som med andra reseförsäkringar gäller reseförsäkringen med VISA normalt sätt för din familj också. Som familj räknas sambo/make/maka och barn under 23 år som bor hemma. I reseförsäkringen ingår flera olika förmåner. Exempelvis inkluderar det ett avbeställningsskydd med även ersättning för försenat bagage och mycket mer.

VISA bankkort hyrbilsförsäkring

Om du väljer att betala din hyrbil med ett VISA-kort kan du dessutom få en hyrbilsförsäkring. Hyrbilsförsäkringen är oftast en självriskeliminering för din hemförsäkring. Många firmor som hyr ut bilar kräver att du har ett kreditkort för att du ska få hyra bilen. Vanligtvis håller hyrbilsfirman en deposition på runt 15 000 kr som ett reserverat belopp på ditt kreditkort.

Skulle något hända med bilen är det givetvis viktigt att du har en försäkring som täcker det. I många fall är detta inkluderat i din hemförsäkring. Med din hemförsäkring har du dock en självrisk som du måste stå för vid en olycka. Den självrisken kan du slippa om du betalar hyrbilen med ditt VISA-kort. Det är kallat för självriskeliminering och är ett bra skydd för dig på semestern.

Vanliga frågor

Ingår det reseförsäkring med mitt VISA kreditkort?
Ja, förutsatt att du betalat minst 75% av resan med kortet. Dessutom innefattar det även din familj.
Vad ingår i hyrbilsförsäkringen med VISA?
Betalar du hyrbilen med kortet kan du få med självriskeliminering. Det vill säga att du slipper den helt och hållet.
Finns det kort med bonus och cashback när jag väljer VISA?
Ja, du har flertalet att välja mellan.