Coop Mastercard Kreditkort - Omdöme

Coop Mastercard är ett betal-, kredit- och medlemskort som ges ut av Coop i samarbete med Entercard eller Sparebank1 Kreditt beroende på om du bor i Sverige eller Norge. Kortet ger dig flera fördelar som Coop-medlem, såsom extra poäng på dina köp, både på och utanför Coop, samt ett förmånligt försäkringspaket som skyddar dig och dina köp. I den här texten ska jag berätta mer om vad Coop Mastercard är, hur det fungerar och vilka fördelar det har.

Vad är Coop Mastercard?

Coop Mastercard är ett kort som fungerar som både ett betal- och kreditkort och ett medlemskort i Coop. Det innebär att du kan använda kortet för att betala dina inköp, både i butik och online, samt för att ta ut kontanter. Du kan också använda kortet för att identifiera dig som Coop-medlem och få tillgång till alla medlemsförmåner, såsom bonuspoäng, rabatter och erbjudanden.

Coop Mastercard har en kreditgräns på upp till 50 000 kr, beroende på din kreditvärdighet. Du kan välja att betala hela beloppet på en gång eller dela upp betalningen över flera månader. Om du betalar hela beloppet inom 55 dagar från köpet så tillkommer ingen ränta. Annars gäller en rörlig ränta på 18,95 % (2023-03-01). Kortet har en årsavgift på 295 kr.

Hur fungerar Coop Mastercard?

När du använder Coop Mastercard för att handla så tjänar du bonuspoäng på dina köp. Poängen kan du sedan använda för att få värdecheckar eller byta mot produkter och upplevelser hos Coops partner i poängshoppen. Det går också att skänka dina poäng till välgörenhet.

Du får olika antal poäng beroende på var du handlar:

Du kan även använda Coops app för att se dina poängsaldo, aktuella erbjudanden och betala med Coopay.

Fördelar med Coop Mastercard

Coop Mastercard har flera fördelar som gör det till ett attraktivt kort för dig som är Coop-medlem. Här är några av dem:

Hur ansöker man om Coop Mastercard?

Coop Mastercard Kreditkort

Här är en steg för steg guide hur du ansöker om Coop Mastercard:

  1. Gå till Coops hemsida eller öppna Coops app på din mobil.
  2. Klicka på ”Bank och betalkort” och sedan på ”Coop Mastercard”.
  3. Klicka på ”Ansök här” och fyll i dina personuppgifter och önskad kreditgräns.
  4. Signera din ansökan med Mobilt BankID och vänta på svar. Du får svar direkt på skärmen om din ansökan är godkänd eller inte.
  5. Om din ansökan är godkänd får du ett bekräftelsemail och kortet skickas hem till dig inom några dagar.
  6. När du får kortet måste du aktivera det innan du kan använda det. Du kan aktivera kortet genom att logga in på Mina sidor på Coops hemsida eller i Coops app och följa instruktionerna där.

Grattis, nu har du ansökt om och aktiverat ditt Coop Mastercard!

Sammanfattning

Coop Mastercard är ett kort som ger dig flera fördelar som Coop-medlem. Du får extra poäng på dina köp, både på och utanför Coop, samt ett förmånligt försäkringspaket som skyddar dig och dina köp. Du får också flexibla betalningsalternativ och smidiga och säkra betalningar med mobilen eller klockan. Kortet har en årsavgift på 295 kr och en rörlig ränta på 18,95 % (2023-03-01) om du inte betalar hela beloppet inom 55 dagar.