Beviljandegrad - Öka dina chanser att få lån

Vad är beviljandegrad?

Beviljandegrad

Beviljandegraden för ett lån är den andel av låneansökningar som blir godkända av en långivare. Den kan variera mellan olika långivare och kan också påverkas av olika faktorer, som den person som söker lånet och anledningen till lånet. En hög beviljandegrad kan innebära att det är relativt lätt att få ett lån beviljat hos den aktuella långivaren. Tvärt emot kan en låg beviljandegrad innebära att det är svårare att få ett lån godkänt hos en specifik långivare.

Detta kan påverka beviljandegraden

Det finns många olika faktorer som kan påverka beviljandegraden för ett lån. Här är några exempel.

Lån med hög beviljandegrad

En del långivare har högre beviljandegrad än andra. Som nämnt kan det i första hand vara bra att vända sig till låneförmedlare när du är ute efter lån med hög beviljandegrad, då de i sin tur samarbetar med upp till 40 separata långivare. Din ansökan kommer via dem att skickas till samtliga samarbetspartners.

Exempel på låneförmedlare är följande:

Snabba lån som beviljar många

Förutom låneförmedlarna så finns det också en del snabbare lån som beviljar många. Särskilt om du är ute efter konsumtionslån som inte överstiger 50 000 kr. Tänk däremot på att många av dessa lån är högkostnadskrediter. Långivare som passar in i den kategorin är till exempel:

Uppdaterad: 13 mars 2024