Betalningspåminnelse - När långivaren påminner dig om att betala

Skriven av: Stefan Persson Granskad av: Jessica Lind Uppdaterad: 2023/11/26 Innehåller annonslänkar
Annonsupplysning
Kredity.se är en fristående jämförelsesajt för finansiella tjänster. Vi använder oss av affiliatelänkar, vilket innebär att vi får ersättning från flertalet av våra partners. Vårt redaktionella arbete är oberoende och påverkas inte av externa aktörer.

Vad är betalningspåminnelse?

Betalningspåminnelse

En betalningspåminnelse är ett dokument som skickas till en kund som inte har betalat en faktura i tid. Syftet med en betalningspåminnelse är att påminna kunden om den obetalda skulden och uppmana till snabb betalning. En påminnelse kan också innehålla information om eventuella avgifter och räntor som tillkommer vid försenad betalning.

När ska man skicka en betalningspåminnelse?

En betalningspåminnelse ska skickas några dagar efter fakturans förfallodatum, det vill säga det datum som kunden senast ska betala fakturan. Det är viktigt att inte vänta för länge med att skicka en påminnelse, eftersom det kan försämra möjligheterna att få betalt och leda till större förluster. Samtidigt bör man ha en vänlig ton i påminnelsen, eftersom kunden kan ha glömt att betala eller haft något problem med betalningen.

Vad ska en betalningspåminnelse innehålla?

En betalningspåminnelse ska innehålla följande uppgifter:

Vad ska man göra om man inte kan betala?

Om du inte kan betala en betalningspåminnelse i tid är det viktigt att du kontaktar företaget som har skickat den och försöker komma överens om en lösning. Det kan till exempel vara att du ber om en avbetalningsplan, en förlängd betalningstid eller en nedsättning av skulden. Om du inte gör något kan företaget skicka ditt ärende till ett inkassoföretag eller Kronofogden, vilket kan leda till ytterligare avgifter, räntor och betalningsanmärkningar.

Rätt att protestera

Du har också rätt att protestera mot en betalningspåminnelse om du anser att den är felaktig eller orimlig. Det kan till exempel vara att du redan har betalat fakturan, att fakturan är för gammal, att påminnelseavgiften är för hög eller att dröjsmålsräntan är felaktigt beräknad. Om du vill protestera mot en påminnelse måste du göra det skriftligen till företaget och förklara varför du inte accepterar den.